Malaysia i Mars

4 dec. 2017 11:27
Visningar: 232
Hej!

Jag och min man åker på bröllopsresa till Malaysia i Mars. Tänkte börja planera våra 15 nätter redan nu så man kan boka hotell osv. Vi är ute efter några nätter i stan, några nätter vid stranden romantiskt och harmoniskt men även några nätter med äventyr och aktiviteter.
Min fråga är:
- Vilka städer MÅSTE man besöka?
- Hotell som inte är jättedyra men ändå ger en minnesvärd vistelse (helst med pool)
- Mat och resturanger?
- Aktiviteter som vi inte får missa?
- Stränder som rekommenderas?
- och sista frågan: om man ska ta sig över till Borneo hur gör man? och vad kostar det per person?

Alla tips uppskattas / en förvirrad resegalning
Av Erik777
4 dec. 2017 13:46
-Inga egentligen. Kuala Lumpur (KL) är en upplevelse om man inte besökt asiatiska storstäder tidigare. Melaka och Georgetown om man gillar kolonial historia.

-The Face i KL är bra. Bokar man tidigt och i rätt säsong är det enormt prisvärt. infinitypool på taket :)

-Mat kan man skriva hur mycket som helst om. Malaysierna själva håller Penang och Georgetown som landets mathuvudstad. Kolla på Youtube! Prova både kinesisk-, tamil- och malajmat!

-Kolla in teodlingar i Cameron Highlands.

-Tanjung Rhu på Langkawi. Alla på Perenthian Kecil, de flesta på Pangkor

-Man flyger, sök på din favorit flygresesökmotor. malaysia airlines, AirAsia, Malindo med flera flyger framförallt till Kota Kinabalu och Kuching men även till andra orter. Pris beror på hur tidigt du bokar.
Av My53
4 dec. 2017 18:32
Om du gillar att snorkla ska du absolut åka till Perenthian. Borneo är fantastiskt men det är fastlandet också. Tamara Negara djungelbesök är intressant om man vill uppleva djungel eller djungeltur på floderna på Borneo. Skulle inte satsa på både fastlandet och Borneo om ni Barbara 15 nätter då är det bättre att ta det ena och spara det andra till en annan gång. Det finns så mycket att se och göra så det räcker till flera veckor. Fantastiskt land med god mat, natur, snorkling, kultur och trevligt folk.