Malaysia 4 veckor

Av Ambizz
5 jan. 2011 01:05
Visningar: 1432
Hej,

Jag om min sambo ska i mitten av mars ta oss till Malaysia och har tänkt att starta med Kuala Lumpur några dagar innan vi tar oss lite solsemester.

Vi efterlyser tips och råd, ris och ros :-)

Vilka öar är bäst/sämst? :-) Hört en del om östsidan, är det säsong i mars/april?

Vad bör man se men kan låta bli att göra i tex KL?

Vi har tänkt oss att bo hyffsat billigt men bra om det går både i städer som på öar så vi tar tacksamt emot namn på hotell eller annat boende som är bra.

Vi har även funderat på att ta oss över till Kusching och se oss om där några dagar.

Sist men inte minst så är det ju Formel 1 i början av april som sambon vill gå på så då ska vi ta oss tillbaka till KL är tanken.

Hoppas några hängivna Malaysiaresenärer vill bidra med sin visdom till oss som aldrig varit där.

Hur är det prismässigt? Vad kostar det att äta, dricka en öl osv?

Mvh,

Anna och Tomas
Av Sierra
5 jan. 2011 11:31
När det gäller boende i KL kan jag rekommendera "Melia Kuala Lumpur" som ligger "mitt i smeten". Jag har själv bott där och är mycket nöjd.
http://www.booking.com/hotel/my/melia.html?label=gog235jc;si...

Vad gäller shopping har du stort utbud i området runt hotell Melia i KL.
Prismässigt är det ungefär som i Thailand, detta gäller även mat och dryck.

Här får du ett tips om ni på ett billigt sätt vill kolla runt i KL:

Hoppa på en Hop-on Hop-off buss. De går dagligen runt stan och stannar på 22 olika ställen. Vill ni stanna så gör ni det och hoppar på en buss som kommer senare. Det är engelsktalande guide ombord (inspelad) så ni får info om platser som kommer. Jag har för mig att det kostade 35 MYR/pers och ni åker hela dagen om ni vill.
Du kan kliva av t ex vid China Town, Central Market, National Museum, Lake garden, Bird Park, Petronas Twin Towers mm mm. Tag med vatten!

Det finns en hållplats inte långt från hotell Melia. Den ligger på gatan "Jalan Bukit Bintang". Hållplatsen heter Bintang Walk och är hållplats nr 6. Det tar knappt 10 min att gå dit.

Ni går vänster ut från hotellet och vänster i andra tvärgatan (Jalan Sultan Ismail). När ni passerat under "Bukit Bintang Monorail station" så kommer ni upp på Jalan Bukit Bintang. Höger in på den gatan och ni har hållplatsen en liten bit fram på höger sida. Samtidigt är ni upp i downtown till affärer och restauranger.
5 jan. 2011 22:59
Rekommenderar Sierras inlägg vilka jag själv använde mig av när jag var nere i nov.2010. Toppenrek.
Av Ambizz
6 jan. 2011 00:29
Tack för era förslag och tips men vi söker nog något hotell/guesthouse som är billigare. Tanken är att vi ska landa några dagar i KL för att sedan flyga/bussa/tåga vidare. Det viktiga är att det är helt och rent och bra läge :-)

Sen undrar jag lite efter tips och råd vilka "paradisöar" man ska söka upp på den östra sidan framför allt :-) Men även om det finns nåt bra slappaställe med strand nära Kusching då vi tänkt ta oss över till Borneo :-)

Alla tips och råd mottages samt ris/ros om olika ställen. Vad för "måsten" finns och vad kan man "strunta" i :-)

/Anna och Tomas
Av Ambizz
6 jan. 2011 12:53
Hej Shahla,

Hur länge ska ni vara borta? Vad för hotell ska ni bo på i KL resp Langkawi? Är ett virrvarr av hotell på alla ställen så man bli ju knäpp :P allt från jättebilligt till svindyrt. Svårt att veta tycker jag vad man ska gå på. En del ser jättefina ut men har fått massa ris.

Ha en fin resa :-)

/Anna och Tomas
Av Ambizz
6 jan. 2011 13:22
Hej igen,

mars/april är det låg/högsäsong i Malaysia? Vi har ju funderat på att bara boka några nätter i KL för att sen se vart vi ska ta oss :-) Kan man på tex Langkawi boka hotell på plats? Hur ska man tänka på de mindre öarna på östsidan som tex Perhentian, Redang eller Tioman? Förstått att de öppnar för turister i mars pga monsunen så kanske inte är så fullt då?

/Anna och Tomas
10 jan. 2011 18:20
Hej, Jag tycker du ska kolla o jämföra på hostelbookers.com och hostelworld.com. finns ju faktiskt jättebra o billiga ställen. Gå efter bäst betyg bara.
River view guest house Melacca i melacca är ett kanonställe vid floden o mitt i smeten fast utan något stök. I Penang finns ju masser av ställen men de två jag bodde på förra året var båda bra. Huttonlodge o Old penang guesthouse.
Köp veckokort till alla bussar över ön nere i biljettluckan vid busshållplatsen där även innerstadens gratisbussarna utgår ifrån. Det kostar nästan inget o du slipper vela m pengar varje gång du vill åka runt. värt även om du bara kommer anv, det i ett par dagar.
Malaysia är fantastiskt, stressa inte runt.Skall absolut tbx i vår. Karina
10 jan. 2011 18:30
Glömde säja att det finns så mkt att göra så slösa inte tiden på att ligga på stranden framför en bungalow på någon ö. Perhentian tyckte jag var överskattat, som andra öar men inget måste. Bodde på kecil, Maya hette stället. Parhus med altan på stranden. Ok
Av Ambizz
10 jan. 2011 21:47
Tack Carina för dina små tips :-) Då vi tänkt backpacka oss runt lite så är alla tips välkomna :-) Vad mer för guldkorn har du att dela med dig av? Vad var bästa/sämsta upplevelsen? :-) Vi kommer förmodligen landa i KL på kvällen (18.20) och stanna där 1-2 nätter och sen ta oss nånstans. Tänkt först Kusching på Borneo och sen även kanske Singapore för att sedan ta oss via buss eller tåg uppåt igen mot Melaka och kanske även Georgetown :-) Verkar vara bra infrastruktur när det gäller att ta sig fram med olika färdmedel :-)

Har du backpackat mest? Har du tips på bra hotel/hostel/b&b i KL??

/Anna & Tomas