Malariarisk Punta Cana?!

21 dec. 2008 14:44
Visningar: 1462
Åker till Punta Cana (egentligen Uvero Alto) den 7 januari! Har läst att det finns en liten risk att drabbas av malaria där. Har ni som varit där fått malariaprofylax eller bara vidtagit åtgärder som långärmat och byxor på kvällen och myggspray? Saken är den att jag varit i kontakt med två läkare, den ena skrev ut malariatabletter och den andra säger att risken är så låg att man inte behöver ta profylax. Det lutar nog åt att inte ta dem!
Av Tom_fin
24 dec. 2008 00:31
Tjena! Kommer själv att resa till Sosua den 5.1...tog kontakt med läkare i Finland och enligt de senast uppdaterade uppgifterna så är risken att drabbas av malaria obefintlig på turistområden...så ingen malariamedicin för mig...däremot är det bra att vara vaccinerad mot Hepatit A...Ha en trevlig resa, hoppas vi har tur med vädret!!...:D h: Tom
26 dec. 2008 13:27
Saken är den att någon/några turister per år drabbas av malaria i Punta Cana (La Altagracia), även de som enbart är på resorten. I USA och Canada rekommenderar de att alla som ska dit ska ta malariaprofylax! Hade jag vetat detta innan hade vi bokat resan till ett annat område/ö!

Hoppas du får en trevlig semester!!