Madagaskar 2017

26 jan. 2017 22:58
Visningar: 1151
Ska resa till madagaskar i maj/juni.
Tar gärna emot tips.
Ska man överväga att inte flyga med Air Madagaskar?
Hyra bil i madagaskar?
SOl och bad och "paradisö"?
Av Hawaii
26 jan. 2017 23:33
Att hyra bil och köra själv i Madagaskar definitivt inget som rekommenderas och jag skulle personligen aldrig göra det. Hyr bil med förare - enda vettiga. Air Madagaskar är ganska opålitliga och om man planerar att flyga med dem är det alltid bra att planera in lite extra tid före och efter flygningen. Extra tid = en eller 2 dagar. Inget ovanligt att Air Madagaskar tidigarelägger, eller senarelägger, en flygning med 24 timmar. Och planera aldrig att ankomma Antananarivo samma dag som man ska lämna landet. Helst bör man ta t.ex. en 2-3 dagars tur till Andasibe och nationalparkerna där med bil. 3-4 timmar ung. Och göra den turen precis INNAN man lämnar Madagaskar. På det sättet är man i princip garanterad att man kan komma till flygplatsen i tid. Och vad man kan göra I Madagaskar beror ju helt på hur mycket tid man planerar där. Skulle själv inte missa Baobab Avenue nära Morondava. Ile Sainte Marie är trevligt om man vill ha bad & strand upplevelse ett par dagar. Masoala National Park (flyg till Maroantsetra) om man är intresserad av natur.
28 jan. 2017 00:07
har 16 dagar att tillbringa. Rekommenderar du att boka flyg osv innan man kommer dit eller boka på plats?
någon som varit uppe vid Nosy Be?
Av Hawaii
28 jan. 2017 03:25
Skulle rekommendera att boka flyg innan du kommer dit. Och jag har inte besökt Nosy Be men jag tror att det är en de mera "turistiga" platserna i Madagaskar.
29 jan. 2017 15:10
Vad har du för erfarenhet av Air Madagaskar inrikes? har ju läst det mesta negativt om dem men är väll enda alternativet då bil tar för lång tid?
Av Hawaii
29 jan. 2017 19:01
Vi gjorde fyra inrikesflygningar med dem och de funkade helt perfekt, men var beredd på "tidtabellsjusteringar" fram till dagen innan.