Luffa runt i Turkiet?

1 feb. 2009 15:45
Visningar: 799
Tänkte mej ca 10 dagars luffande i Turkiet, med start i Istanbul och ev flyg hem från Antalya. VAd bör jag hinna med? Är buss det bästa alternativet? Tar tacksamt emot alla tips och idéer!!
Elisabet
Av Doris32
2 feb. 2009 15:15
Hej!

Vet inte hur din budget ser ut men jag tycker du skall satsa på de mindre badorterna emellan turistfällorna. Det finns underbara småställen som Foca som ligger lite ovanför Izmir. Illigia ligger bredvid Cesme och har underbart klart blått vatten och det hittar du inte på många andra badställen runt turistställena.
Skall jag nämna ett turistställe som jag tycker håller standard är det Bodrum. Där har de regler som säger att husen får inte vara mer än 2 våningar höga pga att det inte skall bli överbyggt och fortfarande behålla det genuina och att de flesta husen är vita, det är en underbar syn och se i skymmning.
Utanför Bodrum ligger småställen som Gumbet och Turgutreis.
En annan liten pärla är Gökova som ligger innan Marmaris.
Didim är ett annat turistställe som vi svenskar inte åker till. Här finns också flera fina lämningar.

Ställen som är värt att se:

Hela Istanbul självklart.
Efesos som ligger utanför Kusadasi
Apollontemplet ligger i Didim väl värt ett besök
Pammukkale ca 3 timmar in i landet från Izmir. Turistfälla, var där tidigt på morgonen för att undvika alla turister.
Cappadoccia ligger mitt i Turkiet. En än så länge oupptäkt pärla. flyg rekommenderas hit. Grotthotell och ballongflyg vid solnedgång. Oslagbart.

Långfärdsbussarna skall vara utrustade med luftkonditionering och toa så det skall vara ett bra sätt att färdas på. Distanserna i Turkiet är ganska stora.

Ett förslag jag har till dig är att gå in på www.couchsurfing.com. Där kan du leta efter folk i hela världen och någonstans att bo gratis om budgeten inte är så stor. Även om du inte letar efter övernattning finns det folk som är beredda att ta dig ut på en lunch eller sightseeing. precis vad som helst. Det är billigt och mycket säkert då du kan gå in på en persons sida och kolla upp personen och vad andra resenärer skrivit om dem. Jag har haft folk från Turkiet. Italien och Österrike hemma hos mig och visat dem runt Göteborg. Jag har besökt folk i Italien, Grekland, Wales och Turkiet genom denna sida. Genom att träffa någon på stället får du ut så mycket mer av din resa.
Detta är något jag verkligen rekommenderar.

Jag har bara lagt upp ett resealbum från Turkiet men gå gärna in och kolla.
Hoppas du hittar någon nyttig information och att du få en underbar resa. ser fram emot ditt resealbum.
MVH Annelie