Los angeles Grand Canyon tor på en vecka, råd och tips mottages tacksamt

24 okt. 2009 20:52
Visningar: 2306
Kommer att ha en vecka i slutet av juni i Los Angeles och har alltid drömt om att se Grand Canyon. Är detta över huvud taget möjligt och om så tips och råd om resrutt ställen att bo på?
Av Lalia
30 okt. 2009 23:07
Att köra bil från L.A. till Grand Canyon south rim tar ca 8 timmar och går helt klart att klara på en dag. Vi övernattade i Grand Canyon village och åkte in i parken över dagen och sedan vidare till Las Vegas. Det var fantastisk utsikt och kändes riktigt kul att ha varit där!
Av Jimmieh
31 okt. 2009 15:34
Jag var där med familjen för 2 veckor sedan. Vi bodde på ett hotell som heter Red Feather Lodge och ligger ca 2 km från parken(south rim).
Vi kom till hotellet på eftermiddagen och checkade in snabbt för att hinna se lite av parken. Solnedgången var otroligt fin.
Dagen efter åkte vi rund till några utsiktspunkter innan vi körde mot LA/Anaheim. Men en natt var för lite, ifall man ska ha tid att hinna ta till sig allt enligt mig. 2-3 timmar från Grand Canyon övernattade vi i Bullhead City, ett casino område men mycke lugnare än Las Vegas.
Hotellen står på rad intill Coloradofloden. Därifrån är det ca 5 timmars körning till LA/Anaheim. Kan vara skönt att slippa gå upp för tidigt för att hinna till LA innan trafiken korkar ihop. Vi körde ifrån Bullhead City ca 9 på morgonen och vi hade inte några problem med trafiken alls till Anaheim.

Hotellet Golden Nugget kostar 198 kroner per natt för ett dubbelrum i juni nästa år och ligger precis intill coloradofloden.