Los Angeles

1 apr. 2015 10:08
Visningar: 288
Hej,

Jag och min sambo (vi är 22år) ska åka till Usa Augusti-September.

Vi tänkte flyga till Los Angeles den 17 Augusti sedan flyga därifrån runt 26-27 till New York för att sedan flyga hem därifrån 4 Sep.

I Los Angeles vill vi se Hollywood, Universial studios mm. Men vi är även lite intresserade av att kanske bila runt lite i området. Finns det någon by eller stad i området som man inte borde missa. Som man även kanske kan övernatta i?

Eller något annat tips på saker man kan göra i området? Vi var lite sugna på Las Vegas, men jag misstänker att det blir för tajt med tid?
Det får inte bli för långt ifrån någon flygplats då vi tänkte flyga till New York sedan.

Tack på förhand!
1 apr. 2015 19:58
9-10 dagar är alldeles för mycket för enbart LA. Klart ni skall bila runt i SoCal.

San Diego, Las Vegas, Santa Barbara blir de självklara tipsen. Inte alla, såklart. För ett par i er ålder måste ju LV vara ett självklart val.
2 apr. 2015 09:20
Okej tack!

Vi började fundera om man kanske ska vara någon dag i Los Angeles, sedan ta en bil till Las Vegas och Grand Canyon. Tycker dock det är svårt att uppskatta avstånden i USA.

Hört att det är fint att bo en natt vid Grand Canyon, så det kan man ju tänkas göra och sedan någon natt i LV. Frågan är bara vilket av dem man ska börja med?
(för visst är det så att man kan hyra bil i LA och lämna i LV?
Av Ami1
2 apr. 2015 11:27
Ta lite tid att besöka St Monica Pier och Venice Beach också (ligger bredvid varann). Det är precis som ni sett det i alla filmer och reklamsnuttar.
2 apr. 2015 12:02
Hyrbil är ett måste i Los Angeles med omnejd. Boka via Auto Europe i Sverige, minst med krångel, ni får alltid det det bästa alternativet från alla stora uthyrningsfirmor, allt ingår inga tillägg överhuvudtaget. Bara bäst.

Hollywood, Universal studios fixar ni lätt på två dagar. Resten är inte mycket att se. Los Angeles är en massa förstäder, finns liksom inget "downtown" och trafiken är grym. Ni blir sittande timmar i bilköer och det är det inte värt.

Ta den "berömda" Highway 1 mellan Los Angeles och San Francisco och åk vidare mot Sacramento och den andra spelstaden Reno, Nevada. Kolla in utbudet där, inget dåligt alternativ till Las Vegas. Allt detta hinner ni lätt på en vecka, lämna sedan bilen i Sacramento och flyg till New York därifrån.

Lycka till