Los Angeles

21 aug. 2014 10:51
Visningar: 241
Hej. Jag och kompis åker till los Angeles nu om 2 veckor och börjar bli lite nervösa över det här med hyrbil. Ska man ordna med det här hemma innan i Sverige eller ska man bara fixa med det på plats? Dessutom så är vi på jakt efter Goa hostell eller motell i los Angeles. Ska vara där en vecka ca innan vi drar vidare. Hade gärna haft 1-2 nätter i alla fall nära typ venice eller kanske lite finare områden...
Vore så tacksam för svar! Har aldrig rest runt på den sidan av världen så lite nervöst måste jag säga. Tips för restauranger och saker att hitta på mottages gärna :)
Ha de fint!

/Nanna
21 aug. 2014 13:41
Tjena,

Hyrbil hos de kända hyrfirmorna brukar ofta bli billigare att boka online innan. Dessutom är det enklare att gå igenom och fatta vilka försäkringar man behöver, när man gör det "i lugn och ro".. Tar man det över disk är risken att man säger ja för att man inte vet vad det innebär och tror att det är något som man behöver. Vanligtvis brukar man trots förbokat få frågor om diverse tillägg. Tilläggsförsäkringarna är väl inte dåliga men är onödig kostnad om man inte behöver dem.

Ang boende - har ni ännu inte bokat någonting?

Får ni inga tips på restauranger i de områden ni kommer vara så rekommenderar jag er att istället kolla med diverse websidor och appar som nämns i nästan alla trådar om "Restaurangtips". Där kan man söka "var man är".

Trevlig resa!
Av Johwing
21 aug. 2014 13:51
Hej

Lättast tycker jag är ju att ha hyrbilen bokad redan från Sverige. Boka hemifrån i lugn och ro så att ni kan bestämma er vilken typ av bil ni vill ha. Måste vara lättare att jämföra priser hemifrån och se till att ni får dom försäkringarna som ni behöver. Försök fixa en gps som ni har med er hemifrån.

Vad har ni tänkt att göra den veckan innan ni drar vidare, och vad tar ni vägen sen? Lättare att ge tips när man vet åt vilket håll det bär av.

Hälsningar Johan
Av Zodezo
21 aug. 2014 14:10
Jag rekommenderar absolut att ni bokar bil hemifrån och helst från en sida där det går att få en tydlig överblick på vilka försäkringar som ingår och måste köpas till för att kunna jämföra med vad ni behöver. Första gången vi skulle hyra bil i USA så ringde vi faktiskt till och med för att boka och verkligen kunna dubbelkolla så vi fick till det rätt. Vi har hyrt med Hertz båda gångerna som vi tycker vi har legat väldigt bra prismässigt och är ett välkänt företag, så dels känns det som man kan lita på det och dels finns de överallt. Vi blev påkörda på en parkeringsplats en gång så vi fick en bula på ena sidan, men det var bara att fylla i ett formulär när vi skulle lämna tillbaka bilen och sen hörde vi inget mer om det.