Lombok, Bali, Gili

Av Annans
15 juni 2010 18:28
Visningar: 14623
Funderar lite på Lombok, och sedan Gili öarna. Vart är bäst att åka om man vill ha lugn o ro, bra snorkling och enklare boende. Naturupplevelse.
Vilken resrutt är bäst att ta till Lombok.
Eller hittar jag det jag söker på Bali kanske.
Alla tips gläds jag åt,
16 juni 2010 00:01
Vad du änn gör så åk inte till Kuta beach på bali. Det är ett ställe som inte ger Bali en rättvis bild om du frågar mig.
Bali har en natur som är helt underbar, slår det mesta jag har sätt..

Jag kan rekomendera att ta flyget till lombuk, det är inte dyrt och det går fort. det tar inte mer än 15 miin i luften.
(vi tyckte lombok var lite små trist).

Gili har inte så mycket att se/ göra mer änn att det är, SJUKT bra snorkling där. Ett måste. Det finns biliga boenden
bra restauranger och mycket svenskar.

Ps, var beredd på att det är mycket droger på dessa platser, vilket kan bli jobbigt om man inte är inne på det. DS
16 juni 2010 12:14
På Lombok är nog deras Kuta beach lugnast och vackrast, Senggigi är lite mer turist-betonat. Har själv alltid bara passerat Lombok på väg till Gili T men tycker det ser lite tråkigt ut + att där är malaria ett stort problem till skillnad mot Bali och Gili. Gili T är helt otroligt mysigt/häftigt/skönt med fantastisk snorkling direkt från stranden. Har varit på Gili Trawangan flera gånger och även om den benämns som "party-ö" är det ju upp till en själv. Vi är en familj som inte deltar i något party men ändå gillar att det finns lite urval på restauranter, boende o dyl. Men det finns de som förordar Meno om man vill ha det riktigt lugnt.

På Bali finner du inte lugn, ro och häftig snorkling på samma sätt men så mycket annat. I norr finns många lugnare ställen med bra snorkling som Amed, Menjangan etc. men jag tror mer på att ta den biten på Gili öarna och ta vacker natur och folkliv på Bali.

Det jag gillat mest på Bali är Lovina dit bara resan över bergen med risterasserna var en oförglömmlig upplevelse och sedan delfin-tur i soluppgången med en knallrosa himmel med vulkaner och palmer i svart siluett - Wow! Sedan till skillnad mot föregående talare är jag frälst i Kuta och då de gamla röriga områdena mellan Poppies I + II. Älskar intensiteten, sitta på en liten bar med liveband där scenen tar upp halva lokalen och samspråka med folk från hela världen. Kuta är härligt befriat från åldersfixering så det är alla sorter som finns ute. Jätte bra och billig mat på små warungs där en Nasi Goreng kostar under 10:-. Stranden på dagarna där man bara kan ligga och kolla på surfare eller hyra en bodyboard och leka i vågorna och känna sig som 7 år igen.

Mellan Bali och Lombok förordar jag inrikesflyget som är både snabbt och billigt, gå in på Merpati Airways där du både kan boka + se priserna.
Av Annans
16 juni 2010 20:35
Tack för trevliga svar.
16 juni 2010 22:53
Till skillnad från de andra så gillade jag Lombok väldigt mycket. Visst, det är ju inte lika livligt som på Bali men minst lika vackert. Om ni åker till Lombok så tycker jag att ni ska sikta in er på Senggigi. Där kan man göra ganska mycket, slappa på stranden, hyra moppe och upptäcka ön el. åka till en av alla underbara stränder som finns däromkring och få en tom strand för dig själv. Man kan också åka på dagsutflykter: vandring i djungeln, bestiga Gunung Rinjani, åka till sagolika vattenfall och besöka byar som tillhör urbefolkningen osv. Sedan kan ni ganska enkelt ta er vidare till Gili-öarna därifrån.

Enklast resväg till Lombok är flyg men om man gillar att ta den långa vägen så kan man välja färjan. Det tog oss ca 8-9 timmar att ta oss från Kuta, Bali till Senggigi, Lombok. Jobbigt men billigt! :) Annars finns det också snabbåtar från Bali direkt ut till Gili-öarna.
Av Mariat
14 juli 2010 21:51
Om du inte ska åka inom en snar framtid så hör av dig till mig igen i början av oktober, vi åker nämligen på en månads bröllopsresa Bali-Lombok-Sumbawa-Komodo-Flores så då kan jag ge tips!

Var annars på Sumatra-Java-Bali-Lombok 2002, men hann då tyvärr inte med så mycket på Bali-Lombok. Gili var underbart, men ska tydligen ha exploaterats avsevärt de senaste åren då där numera finns snabb-båt från Bali, innan var det träbåtar från norra Lombok och vada i land med ditt bagage.

Sengigi gillade jag inte och fick där intrycket att Lombok var trist, något jag hört på många håll. Men jag tror det är fel och har från andra håll hört att det ska vara den vackraste ön... tror man måste ta sig bort från Sengigi kusten. Vi ska bestiga Gunung Rinjani i september och vad jag läst och sett verkar det vara fantastiskt!

Vi åkte båt Bali-Lombok sist, långsam båt som skulle ta 4h men tog nog 9h och jag har aldrig varit mer sjösjuk.... vägen tillbaka blev betydligt dyrare snabb-båt men det var det värt! I september tror vi att vi flyger.... skillnad när man har 4 veckors semester till skillnad från de halvårlånga resorna man kunde göra innan man började jobba,...

Som sagt, hör av dig igen i början av oktober så ska jag nog ge dig färsk info.