Lofoten med omnejd - önskar tips och idéer

Av Pichte
2 jan. 2012 15:46
Visningar: 3412
Vi planerar att åka till Lofoten i sommar. Önskar gärna tips om "måsten", de finaste platserna, bra ställen att bo på och allmänna tips som rör Lofoten! :-) Så berätta!

Vi flyger dit och ska sedan bila (med vänner som också kommer dit från annat håll), över genom Sverige till Piteå. Har någon tips och idéer om detta område, sånt man inte bör missa att uppleva/se - så vill vi gärna höra om det också!
2 jan. 2012 16:29
Jag var där och jobbade för ett par år sedan. Jag och min son bilade runt överallt på öarna på vår lediga tid. Ett måste som du bara måste se är Lofotr Viking Museum. Det är en uppbyggd vikinga by.
Är du golfintresserad, finns det en golfbana där du kan spela under midnattsolen:-)
Vi såg så många fina platser, men jag kommer inte ihåg alla namnen. Hela naturen är bara så helt underbara. Vattnet är väldigt kallt att bada i, men stränderna helt ljuvliga med vit sand och fjäll runtomkring.
Ni kommer säkert att få en underbar semester, men se upp för alla tyska, fransk och italienska husbilar som vräker sig fram på de små vägarna:-(
Av Hannek
13 juni 2012 22:41
Hei! Selv er jeg fra Nordland, men lenger sør enn Lofoten. Når det gjelder overnatting ville jeg ha valgt rorbu, men det finnes også flere vandrehjem som jo er billigere. Feks. folkehøgskolen eller nord-norsk klatreskole i Vågan. Lofotr vikingmuseum er verdt en tur - kjøp også en tur med skipet der! Så mange år siden jeg var i Lofoten att jeg har ikke flere konkrete tips, trur dere vil få en fin tur uansett. Folk er veldig hyggelige i Lofoten, så det er bare å spørre de lokale om råd og tips til hva dere burde få med dere, og hvor dere burde dra.

Denne siden er nok nyttig for dere; http://www.lofoten.info/
Av Annl
13 juni 2012 23:21
På vägen tillbaka är mitt förslag att ni besöker Bodö för det fallet att ni gillar att fiska och ska då åka ut til Saltstraumen - där är väldigt speciellt att fiska och särskilt då de speciella strömmarna som finns där kommer.
Inte blir det hela sämre av att naturen är sagolikt vacker.
Av Hannek
15 juni 2012 17:23
Skal dere kjøre via Bodø, burde dere definitivt dra innom Steigen (nord om Bodø), eller/og Gildeskål og Meløy (sør om Bodø). Det er fantastisk fint - med høge fjell, kritthvite strender og turkist hav :))
Av Pichte
18 juni 2012 22:22
Tackar för tips! Jättebra! :-)