Lodge i Gambia

12 feb. 2010 23:33
Visningar: 604
Jag skall till Gambia för första gången i mitten av maj för att bland annat hälsa på en del chatvänner. En av dessa rekommenderar mig att bo på en s k lodge som är billigare än hotell. En del andra har däremot varnat mig för dessa lodge-ställen då säkerheten inte är tillräckligt god jämförbart med ett hotell. Är det någon som har några tips eller förslag gällande övernattning i Gambia till ett rimligt pris.
Har försökt att boka via hotels.com men fick där fram mest ganska dyra hotell, men har hittat något överkomligt på annat håll. Vill helst bo i Banjul, även om jag sett att en annan medlem tipsar om bra boende i Serrakunda. Tacksam för alla förslag och gärna någon som vet något om det billigare alternativet "lodge" om säkerheten på dessa ställen är viktig att beakta.
Av Tj
14 feb. 2010 14:48
Var i Gambia Dec 08 Banjul o Bakau...I allmänhet tyckte jag att det var säkert på de flesta ställen. Dock får man inte vara ifred någonstans inte ens på hotellområdena heller. Vakterna kommer o tigger diverse saker o pengar men ingen var någonsin hotfull eller ilsk.
De säger själva att de är fattiga men happy....stämmer nog till en del.
Hade bekanta som bodde på lodge men priset var ingen större skillnad enligt dem iallafall.
Några som vi pratade där bodde hos the locals o var nöjda....standard obefintlig men billigt...
Hoppas du får det trevligt .....vi hade det iallafall,vill gärna återvända.
Enkel men mycket god o billig mat. Ölen kostar en spottstyver.
//Tobbe