Lite hjälp

9 juni 2016 06:32
Visningar: 163
Hej! Igår så bokade min pojkvän och jag hotell och flyg till Italien, Como. Men vi var lite för snabba. Vi tänkte bara att vi skulle åka hem senare så att man hade tid till flygplatsen men tänkte inte på att vi behövde tid från flygplatsen för att hinna till incheckningen. Vi beräknas vara framme 22:20, med kollektiv tar det 1 h och 25 min ca, och incheckningen slutar 24:00.

Är det någon som vet hur kollektivtrafiken funkar där nere? Är det mycket dyrt? Är de sena eller för tidiga? Vad är mer värt, taxi eller kollektiv? Tror ni man kan ringa hotellet när man landat och fråga om man kan checka in några minuter efter 24? Skulle vi få det isåfall?
Har så många frågor och skulle bli så tacksam för svar!
Av Birgere
9 juni 2016 08:19
Landar ni på Malpensa 22:40 och ska ta er till Como?
Skulle tro ni behöver ta er till Saronno med Malpensa express och därifrån tåg till Como.
Om det går några tåg så sent från Saronno vet jag inte, kolla tex google maps eller trenord.it. Räkna även med flygförseningar och beroende på vilken terminal ni landar så kan det ta 20-40min från landningen tills ni är vid stationen.
Annars skulle jag gissa att taxi kostar 80-100€

Ang ankomsten till hotellet så beror det ju vilket hotell det är. Kontakta hotellet nu och kolla med dom, när ni landat kan det vara försent.
9 juni 2016 08:57
Hej, okej tack så jättemycket! Vi landar på LIN flygplats och det skulle ta nästan 3 timmar till hotellet. Men ska absolut höra med hotellet snarast.
Av Birgere
9 juni 2016 10:03
Landar ni på Linate så sent så är det nog bara hyrbil eller taxi som gäller, du kan ju kolla på Linates hemsida om dom har någon shuttle service till Como men det är tveksamt då folk normalt sett flyger till Malpensa eller Bergamo om man ska till Como..
Enklast är nog att avboka natten i Como o sova i Milano istället.
9 juni 2016 15:42
Mm, vi planerade ju Bergamo men på nåt sätt blev det Linatt. Problemet är att vi inte kan avboka eller boka om hotellet.. så vi har lite ångest och vet inte hur vi ska gå till väga. Bästa hade varit att avboka flyget och ta ett annat. Något som är framme tidigare så man hinner ta sig till hotellet
Av Birgere
9 juni 2016 17:16
Ja ni har ju satt er själva lite i klistret.
Antar det är SAS ni åker, kolla med dom om ni kan ta ett tidigare flyg och hur mycket straffavgift ni får. Skulle tro att alla andra flyg går till Malpensa istället och det är ju bara bra då det är så mycket närmare Como.
Vet inte riktigt vad taxi Linate-Como kan kosta men säkert €150.
Är det ett större hotell ni bokat så borde inte incheckningen där vara något problem men är det ett litet familjepensionat som inte har folk som jobbar på natten så kan det bli lite krångligare. Men många brukar hänvisa till "hemliga" ställen dom lägger nyckeln på :-)
11 juni 2016 22:03
Okej, tack! Nej det är inte SAS, MyTrip bokade vi ifrån, tror det var något tyskt bolag.. Och det är ett hotell med dygnet-runt personal. Vi ska ringa på måndag och höra med dem om det är okej att vi checkar in senare. Annars så får vi avboka flyget och hitta ett annat. Vi har gratis avbokning, det bästa hade varit om vi fått pengarna tillbaka också..
15 juni 2016 22:04
Det var inga problem att komma efter 24. Men nu ska vi ju ta oss snabbast och billigast dit :/