Lima gamla stan vs Miraflora

10 nov. 2019 20:26
Visningar: 220
Jag åker till Lima i februari och kommer stanna några dagar där innan jag drar vidare ut på landsbygden .

Mitt första val att stanna på var på Orchid Hostel som gränsar mot det historiska Lima. Jag tyckte då att det passade mig bra då jag skulle kunna bläddra bland museum, kyrkor och en och annan öl.

Ju mer jag läst på har jag dock förstått att det ska vara ett ganska ruggigt ställe kvällstid och därför är min fråga. Ska jag behålla min bokning på Orchid hostel för att ha nära till sevärdigheterna och stanna inne kvällstid, alt ta en taxi till Miraflora fram och tillbaks någon kväll för att kunna ta något gott att äta eller dricka, eller borde jag skippa mitt val och ta ett boende i Miraflora för att på så sätt ta mig upp mot gamla stan dagtid och göra det jag vill göra där och sen ta mig "hem" till Miraflore innan det blir mörkt.
Jag är inte intresserad av nattklubbar eller sånt, utan mest ett ställa att hänga på kvällen över en stek och någon öl, men det viktigaste är den kulturella biten dagtid. Tacksam om svar kommer från någon som känner till Lima väl nog för att ge ett svar som är baserat på erfarenhet och inte bara hörsägen.
Av Hawaii
10 nov. 2019 22:20
Jag bor alltid i Miraflores när jag besöker Lima, och var där senast för 2 månader sedan. Att gå ut på kvällen där känns helt "säkert" tycker jag. Givetvis sunt förnuft att alltid vara försiktig. Kan alltså inte uttala mig om den historiska delen av Lima, kvällstid. Men skaffa Uber appen - bagatell och ganska billigt att ta sig fram och tillbaka. Larcomar nere vid havet en trevlig promenad från en del av de trevliga hotellen i Miraflores, och med massor av bra restauranger.
Av Jonas73
11 nov. 2019 02:12
Hej,
Jag har bott både på Hotell Europa i det historiska Lima och i Miraflores. Kan bekräfta att det historiska Lima känns lite ruggigt kvällstid. Med tanke på att du vill kunna gå ut och äta något gott på kvällen så rekommenderar jag, liksom Hawaii, att bo i Miraflores och åka in till det historiska Lima under dagtid.
Av Bibby
11 nov. 2019 04:24
Jag antar att jag bodde i gamla stan i Lima, Sheraton iaf, mittemot justitiedepartementet. Trivdes ypperligt där, det kändes äkta, Miraflores var som vilken turistfälla som helst.
Kände mig säker, var ute på kvällarna, barer, casinon och råkade ej utför nåt. Uppträd självsäkert och inte som nån charterturist och klä dig så du smälter in. Visst, du ser ut som en gringo men ditt sätt att bete dig är viktigt. Promenerade mycket, såväl dagtid som kvällstid, inga problem.
Gillade verkligen Lima, kändes äkta.