Lima - Cuzco ToR med flyg eller buss?

Av Yuzu
15 dec. 2011 23:11
Visningar: 2274
Som jag förstår det tar det bara en dryg timme att flyga mellan Lima och Cuzco, men det kostar ca 2500 kr per person tur och retur (i alla fall om man bokar hemifrån). Sen tillkommer ju transferkostnad samt att det tar några timmar att checka in och ut.

Alternativet verkar vara buss som tar ca 20 timmar (?) men kostar kanske 10 ggr så lite, plus att man sparar in två hotellnätter eftersom man sover på bussen. Vi vill gärna åka bekvämt, men enligt vad jag läst finns det väldigt bekväma bussar där man till och med kan ligga ner.

Vilket av dessa alternativ rekommenderar ni? Vad har ni för erfarenheter? Ska man boka hemifrån eller på plats tycker ni?
Av Kerstin
16 dec. 2011 08:17
Jag har flugit den sträckan, enkellt ock smidigt :) Vad man väljer beror nog mycket både på tid o ekonomi.
Mvh Kerstin
16 dec. 2011 18:59
Hej
Mycket bra val av resmål,har du råd att flyga så gör det. Naturupplevelse får du ändå på tågresan ner till Machu Pichu för jag
förmodar att det är dit du skall.
Av Msdr
17 dec. 2011 11:11
Vi tog flyg, pga tidsbrist. Buss i Peru kan nog vara lite spännande iofs kan jag tänka mig, om ni har så mycket tid att lägga på själva resandet. Finns ju mycket att titta på längs vägen.
Av Michav
20 dec. 2011 14:00
Buss är billigt men räkna med förseningar eftersom olyckor på den sträckan är vanliga. Försök att boka den lyxigaste bussen och om det går, titta gärna på den om möjligt. Har hänt mig att man köper den lyxiga och när man väl ska åka så är den "slut".

Men men, resandet är ju äventyret och tvärtom.

Cuzco är grymt och kan du fira nyår där så försök. Galnaste nyåret jag varit med om!