Lättnad i UDs rekommendationer angående Egypten

Av Mrb
26 sep. 2013 21:44
Visningar: 321
Citerat från Svenska Egyptiska ambassaden i Kairo:

"
25 sep 2013, 16:53
Avrådan
Beslut fattat den 25 september 2013.

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till norra Sinai. Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor till övriga Egypten med undantag för turistorterna vid Röda havskusten samt transit genom Cairo International Airport.
"
Undantaget för transit genom Kairo och turistorterna runt Röda havskusten innebär således är det OK (enligt UD) att åka till exempelvis Sharm igen.

Hörde av en kompis att ryssarna redan har börjat flyga in turister. Vore fantastiskt viktigt för ett fattigt land om turismen till någon del kunde komma igång igen. Dessutom fina resmål.

Personligen hoppas jag att läget i Kairo lugnar sig snart, dels givetvis för det Egyptiska folkets skull, men också av rent egoistiska skäl - jag längtar tillbaka!
Av Annical
28 sep. 2013 20:56
Härliga nyheter var detta. Önskar också att Sverige återupptog sina charter-flyg till Hurghada och Sharm. För i ärlighetens namn är det bra mycket skönare med direkt-flyg än reguljärt.

Men jag antar att de flyg som alla charterbolag redan ställt in kommer förbli inställda fram till nästa år i april då de förhoppningsvis skulle återuppta dem igen. Eller?