Läsa spanska i central- eller sydamerika

Av Emmsang
6 aug. 2019 21:24
Visningar: 52
Hej!

Har tittat lite på att läsa spanska i central- eller Sydamerika, kombinera lära-känna-folk med (för mig) nytt språk! Behöver dock alla tips ni har..

Hur lång kurs bör man gå? Tips på bra skolor? Tips på land? Via förmedling (finns hur många som helst ju, helt förvirrad), eller på egen hand? Förboka eller boka på plats?

En miljon frågor! Tar all hjälp jag bara kan få.

Vill kunna få studiestöd under tiden.

Mvh Emma
Av Jonas73
7 aug. 2019 17:59
Hej Emma,
En spanskakurs i Central- eller Sydamerika är ett utmärkt sätt att lära sig spanska. Mest effektivt är ”one on one-lektioner” d.vs. en lärare per student. Jag har själv tagit sådana kurser i Guatemala för några år sedan. Där kunde man barra dyka upp och boka på plats. Dessa skolor var inte godkända för studiemedel.

Eftersom du vill kunna få studiestöd under kursen rekommenderar jag i stället att via en svensk förmedling boka kurs på en skola godkänd av CSN för studiemedel. Jag har för mig att det för studiemedel utanför EU krävs minst 13 veckors studier på heltid (vanligen cirka 20 timmar i veckan). Såg att bland annat EF hade godkända kurser i Costa Rica och Avista i bl.a. Peru och Ecuador. Jag har tyvärr ingen erfarenhet av dessa företag. Kan bara konstatera att Peru, Ecuador och Costa Rica alla är trevliga länder men med olika förutsättningar.

Innan du väljer land och stad fundera på om du vill kombinera språkkursen med volontärarbete och vad du vill se och göra på fritiden. Många språkskolor erbjuder volontärarbete och olika utflykter och andra aktiviteter.

Hälsningar
Jonas