LAS vegas-SAN Diego

Av Maried
7 jan. 2018 19:53
Visningar: 261
Har aldrig varit i USA tidigare och skall i mars på väg hem från annan resa åka till LV 3 nätter och tänker sedan vidare till Området runt SD. 3-4 nätter. Några tips? Vi tänker en tripp till grand c när vi är i LV . Vi har hyr bil och är två vuxna.
Av Hawaii
7 jan. 2018 20:25
"Området runt San Diego" - så, var har du tänkt dig att bo under de 3-4 nätterna? I själva San Diego eller någonstans utanför? "Området" hörs lite vagt och svårt att ge bra svar på en vag fråga.
Av Maried
7 jan. 2018 21:21
Vår ranke är ut med kusten, norr ut eller i utkanten av staden.
Av Hawaii
7 jan. 2018 21:35
Oh, OK! Blir ju en lite annorlunda upplevelse, men inget direkt fel med det. Del Mar är väldigt trevligt, men kanske lite dyrare. Encinitas har säkert en del acceptabla platser där man kan bo, och Oceanside har faktiskt ett ganska trevligt lite centrum. Personligen tycker jag bra om Ocean Beach, som är en stadsdel i San Diego. Lite hippie/surfer community. Och även om det är ganska nära till många platser i själva San Diego så ligger det också lite "off side". Hoppas du är medveten om att havsbad i mars i Californien i princip bara är för vinterbadare!
9 jan. 2018 18:51
När det gäller Grand Canyon finns West rim med glasbron som enl. uppgifter är en knölig grusväg men den ligger bara ett par timmar från LV, South Rim som är det "Riktiga" GC där du svänger vänster i Williams åker du inte fram å tillbaka på en dag för det tar minst 6 timmar dit, så planera in en övernattning isåfall är mitt råd som varit där 3ggr men aldrig till west rim. Man bör ha en solnedgång och uppgång när man ändå åker dit, så mitt råd är att flytta över en dag från SD.
17 jan. 2018 23:17
Mitt förslag kanske är en annan resa om ni bara har en vecka på er och vill lägga 3-4 nätter i San Diego, men jag slänger ut den ändå.

Ett alternativ är den väg vi valde, Vegas till Grand Canyon (South Rim), vilket tar ca 6 timmar (via Hoover Dam som är värd ett stopp). Övernattning GC så att man får soluppgång är ju trevligt. Inte så långt därifrån ligger Sedona (knappt 2 timmar bil), vilket är en mycket trevlig och vacker småstad. Från Sedona kan man välja att åka en något långsammare rutt som tar cirka 8 timmar till San Diego. Ta väg 89a med fantastiska vyer över Prescott Valley (Jerome är en annan trevlig småstad på vägen, lunch?). När man sen kommer ner till väg 60 och 95 till Yuma så är det låååånga raksträckor och otroliga kaktusar. Från Yuma åker man precis bredvid "muren" vilket är en bisarr upplevelse i sig.

Mitt "förslag" innebär ju en viss tidsåtgång på vägen till San Diego, så beror väl på vad man vill hinna med. Men den absolut största naturupplevelsen jag haft är just i Grand Canyon, otroligt mäktigt och absolut värt att åka till! Går ju också att lösa med helikopterutflykt från Vegas om man vill spara tid...