Las Vegas, men sen då?

12 dec. 2016 19:00
Visningar: 200
Hej!

Jag håller på att planera en kort resa i Mars med start i Las Vegas och jag tänkte höra med er som har varit där om tips.

Tanken är att flyga till Las Vegas runt 11 mars och se Rod Stewart den 15 mars. Jag ska åka med min kille, men han vet inte detta ännu. Det är en överraskning! Vi båda två är väldigt äventyrslystna, inte ett jättestort fan av att springa runt i shoppingcentrum hela dagarna, men någon gång händer det väl.

Grand Canyon och horseshoe bend är något jag vill se, så hyra bil från Las Vegas och sticka dit. Efter vi har sett Rod så känns LV färdigt. Borde man uppleva GC innan eller efter showen, hur lång tid tar en sådan tripp? Jag hade en plan att flyga tillbaka till Sverige från Kalifornien, så då skulle vi kunna lämna hyrbilen där. Vi har bara 2 veckor där så hur skulle en lämplig rutt se ut och vars vore det bäst att flyga hem ifrån?

Yosemite nationalpark hade också varit häftigt, såg att det fanns ett helt sjukt berg att bestiga där. Half dome, någon som har några erfarenheter där?

Tipsa gärna om udda sevärdheter och saker att göra.

Någon nöjespark eller vattenpark vore roligt att hinna med också. Men hur är vädret där i Mars, är det badtemperatur?
Av Marulk
12 dec. 2016 21:06
Trist att behöva säga det men ni är lite begränsade pga årstiden. Att bestiga Half Dome i Yosemite är nog inte tänkbart. Framkomlighet i parken är begränsas vintertid, tex infarten Tioga Pass som är vägen in från östra sidan lär vara stängd (3000möh). Även vissa delar av GC kan vara avstängt. Horse shoe Bend är fantastiskt men ligger utanför Page därmed en bra bit från LV. Planerar ni resa hem från SF eller LA skulle jag nog isf tipsa om att lägga ngn/ngr dgr i Death Valley. Årstiden perfekt för vandringar o tro mig, DV är INTE platt. Vår nästa tur till LV lär inkludera the Valley of fire....kolla in den
Flyger ni hem från SF finns oändligt mycket att se där. Speciellt norr om....ta en tur utmed Hgw101. (Bilder här på RG)
13 dec. 2016 06:43
Håller med Marulk att ni är väldigt begränsade eftersom det är i mars ni är där. Ett tips är ju att efter showen bila ner mot LA och där kanske besöka Universal Studios. Sedan kan man ju åka Hgw1 upp till SF, gärna med 2 övernattningar. Och som sagt i SF finns mycket att se.
Av Mipec
13 dec. 2016 08:59
Jag har haft en plan som kanske passar er om ni gillar naturupplevelser (och då spara Yosemite och HW1 till nästa resa):

Nämligen att åka från Phoenix till Las Vegas via Sedona, Grand Canyon, Page (Horseshoe Bend, Antelope Canyon, Lake Powell), Grand Staircase, Bryce, Zion och sedan LV (för er skulle det vara tvärtom då). Jag har inte genomfört den ännu, men du får gärna testköra den och rapportera :-)

https://roadtrippers.com/map?lng=-114.63613966942569&lat=35.41560305583364&z=6.687772572718623&a2=t!15797990
13 dec. 2016 13:45
Tack för tipsen hörni! Trist att tajmingen att åka i Mars inte var så perfekt, men det kommer garanterat bli fler resor dit. Hur är vädret i Kalifornien i Mars då, det är inte vintrigt där då? Jag satt och kollade på alternativ och eventuellt skulle vi kunna ta ett flyg till Florida efter showen och flyga hem till Sverige därifrån istället. Men det jag var mest sugen på var att bestiga något berg med mäktig utsikt, eller någon riktigt spännande naturupplevelse.

Mipec: Din rutt verkade ju hur bra som helst! Helt vädermässigt i Mars, är den genomförbar då?
Av Mipec
13 dec. 2016 16:15
Citerat från Batmanda:

Mipec: Din rutt verkade ju hur bra som helst! Helt vädermässigt i Mars, är den genomförbar då?
JAg kollade april, då verkade det OK. Jag kan tänka mig att Zion och Bryce är mer risky i mars vädermässigt, men att det är OK längre söderut. (om vädret i mars är OK, videogoogla på Angels Landing i Zion som är superhäftigt om man inte lider av svindel)

Kolla gärna medeltempen längs sträckan på : http://www.weather2travel.com

Dom nordligare stoppen kan säkert bytas ut mot andra worst case.