Las Vegas, Los Angeles och San Francisco

3 aug. 2013 16:25
Visningar: 2062
Någon som har tips på bra boende i dessa städer?
Det är jag och min sambo som reser, och det vi önskar är ett centralt beläget hotell, som är rent och fräscht...
3 aug. 2013 16:53
Citerat från Tusseluss:
Någon som har tips på bra boende i dessa städer?
Det är jag och min sambo som reser, och det vi önskar är ett centralt beläget hotell, som är rent och fräscht...
En motfråga! Vad är centralt? Vi bodde mycket prisvärt på Hotel del Sol i S.F, Hollywood Inn och Super 8 Culver City i L.A och Mandalay Bay i Vegas.
3 aug. 2013 17:12
Jadu, det var en bra fråga!
Jag har aldrig varit i någon av städerna, så jag vet faktiskt knappt själv! :-)
Vi kommer visserligen ha tillgång till bil, men vill väl inte bo "utanför stan"..
Tack, skall titta på dina förslag! :-)
3 aug. 2013 22:30
Citerat från Tusseluss:
Jadu, det var en bra fråga!
Jag har aldrig varit i någon av städerna, så jag vet faktiskt knappt själv! :-)
Vi kommer visserligen ha tillgång till bil, men vill väl inte bo "utanför stan"..
Tack, skall titta på dina förslag! :-)
L.A har många centrum så där beror det mycket på vad man tänkt se. Det är praktiskt att bo nära där man ska tillbringa mest tid. Hollywood City Inn heter hotellet, missade ett ord där :-) Det är lite motelliknande precis som hotellet i S.F, båda var bra och hade gratis parkering. I S.F tar man sig lätt runt med buss och det finns ett par busslinjer nära hotellet. Mandalay Bay ligger i slutet av Strippen i Vegas, fint men längre norrut får nog räknas som mer centralt ( vi tyckte inte det var något problem vid vårt korta besök då vi promenerade ena sidan av strippen upp och andra tillbaka, man kan ju även mena Fremont Street som centralt, men där skulle jag inte själv välja att bo faktiskt.
Av Peli
20 aug. 2013 23:41
Hej,
Urvalet av hotel i dessa städer är mycket stort men tänkte tipsa om några.
I Vegas så rekommenderar jag ett hotel på Strippen. Bra och till lågt pris är Excalibur eller Luxor. Bättre på alla sätt är MGM Grand. Kliver man upp i pris föreslår jag Aria. Alla dessa ger bra värde för pengarna. Viktigt är att planera vilka dagar man är i Vegas. Samma rum kan skilja flera hundra dollar från en dag till en annan. Kolla priser på hotellens websidor.

LA är så stort så där har man långt till allt. Bil är ett krav. Föreslår hotel i Santa Monica.

I SF föreslår jag att ha ett hotel på Lombard Street. Många att välja på och promenad avstånd till många sevärdheter. Även enkelt att komma på Golden Gate för en tur norrut.

Med vänlig hälsning,
PeLi
21 aug. 2013 19:56
Tack snälla, ska genast ta mig en titt! 😊
21 aug. 2013 22:37
Citerat från Peli:
Hej,
Urvalet av hotel i dessa städer är mycket stort men tänkte tipsa om några.
I

I SF föreslår jag att ha ett hotel på Lombard Street. Många att välja på och promenad avstånd till många sevärdheter. Även enkelt att komma på Golden Gate för en tur norrut.

Med vänlig hälsning,
PeLi
Hej. kan inte uttala mig om LA eller Vegas men lombard street iS.F känns lite ....off. kan ju hamna rätt långt från centrum, förvisso nära vattnet men långt från union Square och kan bli en lång promenad till cable cars på hyde Street. man åker mkt cable cars när man är där så närheten till dessa är rättbra.
23 aug. 2013 15:00
Jag rekommenderar Hard Rock Hotel i Las Vegas! Häftigt hotell som är fräscht och prisvärt. Det ligger inte mitt i smeten men man kan promenera till stadskärnan på drygt en kvart.
25 aug. 2013 16:48
Tack för alla era tips!
Jag ska kolla på era förslag! 😊
Av Marulk
25 aug. 2013 19:02
Las Vegas: vill ni bo prisvärt i LV kan vi rekommendera Royal Vacation Suites, 2-3min promenad från the Strip, alldeles bakom de berömda Wynn. Hotellet är mer lägenhetshotell därmed ingen frukost men det finns gott om frukostställen alldeles inpå. Vi betalade i högsäsong lördag-måndag (dyrare på helg) 1500,- totalt och fick då 2rums lgh med dubbla badrum. Hotellet har pool som var helt ok.
Los Angeles: här beror det ju helt var i denna gigantiska stad man vill bo
San Francisco: vad vi här INTE kan rekommendera är det i förhållande till vad man får en DYR ´övernattning - Da Vinci Villa. Här finns betydligt bättre alternativ. Hotellet utger sig för att vara ett lyxhotell och är nog snarare motsatsen. Vi har bott på Motell med bättre (och fräshare) standard. Bra hotell finns överallt i denna stad som även här behöver definieras "centralt". SF är dock enkel att ta sig runt i så här spelar det inte så stor roll var man bor. Förutsatt att man gillar backträning :)
25 aug. 2013 19:36
Hej! Förra året bodde vi på Hotel Stratford mitt i smeten på Powellstreet nära Union square i San Francisco. Läget var kanonbra! Rummen var rena men ganska små men så är det i SF. Vi hade valt det igen. VI hade utsikt över Powellstreet och såg o hörde spårvagnarna. Det var underbart. Men är man ljudkänslig kanske det inte är det bästa. I Los Angeles bodde vi inte Centralt, men vad är centralt i LA? Var vill ni bo, Hollywood, BEverly Hills, Santa Monica osv... Vi bodde på Hyatt house, Manhattan beach. I Las Vegas bodde vi på MGM Grand o DET var en upplevelse!! VIll man kännas Vegas nära in på så är det ett bra val. Stort, pampigt, glittrigt allt allt du kan tänka dig om Vegas. Det ligger bra på the Strip också coh så är det inte så dyrt. Vill du/ ni kolla lie på vad vi gjorde på vår resa kan ni läsa vår reseblogg

www.lazarevski.wordpress.com

Ha det gott!
Av Rebzett
26 aug. 2013 10:53
När vi var i LA bodde vi i Beverly Hillz, inte att rekommendera. Det kändes väldigt smutsigt trots den fina omgivningen. Hade jag åkt till LA igen, vilket vi nog inte kommer att göra, hade jag valt att bo i Santa Monica.

San Fransisco däremot är en stad att rekommendera på alla sätt, fantastiskt fint. Vi bodde på Beresford Hotel, intill Union Square. Väldigt prisvärt hotell, relativt små rum, men fräscht, centralt och hjälpsam personal. De har även en liten bar på nedervåningen med härlig stämning för en första öl innan utgång på barerna i området.

Las Vegas finns det bara så mkt att välja på! Det beror helt på vad man är ute efter. Vill man ha lyx till ett rimligt pris får man en lyxsvit på 60 m2 för lite över 1000-lappen på Hotel Venetian. Ett helt fantastiskt hotell och ett av världens största hotell. Gillar man Rock n Roll rekommenderas Hard Rock Hotel, men det är en liten bit att gå in till strippen. Taxi rekommenderas då det blir väldigt mörkt denna biten. Vill man ha ännu mer budget (i LV är nästan alla hotell budget i jämförelse med SF och LA) är The stratosphere ett mkt prisvärt alternativ, kostar kring 3-400 / natten och är väldigt fint med två stora pooler att slappa vid. Varav den ena kallas "european pool" där man får dricka alkohol och sola topless ;-)
Av Pellec
28 aug. 2013 14:33
Hej,

Vet inte om ni hunnit åka ännu men jag kan rekommendera följande boende,
2011 bodde vi i LA på Magic Castle som ligger i Hollywood och ca 5 min promenad från Hollywood Bld. http://magiccastlehotel.com/
I SF bodde vi på King George som ligger väldigt centralt intill Union Sq. http://www.kinggeorge.com/
Båda hotellen ansåg vi vara mycket prisvärda och bra även om sängarna i LA var lite väl hårda men dom kan ju vara utbytta sedan vi var där. Kolla gärna recensioner på Tripadvisor.

Boende i Vegas är svårare att rekommendera, det mesta är bra och mycket prisvärt. Vi har de senaste 4 åren besökt Vegas vid 7 tillfällen och första gången bodde vi på MGM, andra gången på Golden Nugget nere vid Freemont street. Därefter följde Planet Hollywood två gånger, Harrah's och nu senast (hemkommen därifrån i måndags) en period på Palazzio och en på Harrah's igen.

Vi anser att mitten på strippen är bäst, d.v.s. runt omkring korsningen Las Vegas Blv. och Flamingo st.
Det är gångavstånd till det mesta men det tar tid att promenera på strippen, allt ser så nära ut men kan ta hur lång tid som helst att gå till, bra skor är att rekommendera. Nästa gång vi åker kommer vi framförallt kolla priser på Harrah's igen och Treasure Island samt The Mirage. Att tänka på också är att det återigen blivit väldigt vanligt med sk. Resort fee i Vegas, en obligatorisk avgift som tillkommer per dygn och rum eller person och gäller för diverse "förmåner" som t.ex. tillgång till poolanläggning, gym, internet access, lokalsamtal m.m.
Som någon annan skrev så skiljer sig priserna väldigt mycket mellan olika perioder, helger är alltid dyrare men även på vardagar kan det skilja mycket (typ upp 100% eller mer) om det är någon stor aktivitet i stan som mässor eller olika convent.

Mvh
Pelle
Av Leicy
5 sep. 2013 09:41
Vi åker till Kalifornien nästa år och har där bokat:
SF-- Best western hotel California
LA-- Magic castle hotel
MELLAN SF/LA-- The morgan hotel San Simeon
LV-- har inte bokat men kollar på Desert rose resort ( då vi gillar lägenhet och inte vill bo mitt i smeten )
PALM SPRINGS -- hyr villa genom home away

Hoppas dessa är ok boenden, det är en fin balans mellan pris och standard ;)
14 sep. 2013 21:12
Tack snälla för alla tips!
Vi är nu mitt i vår resa och har bara SF kvar att boka.
Tack vare alla tips, så ska det nog inte bli så svårt! :-)