Laos-tips mottages :)

2 jan. 2016 15:57
Visningar: 365
Åker en sväng till Kambodja, Vietnam, Laos, Thailand och Malaysia nästa vecka och har bra koll på vad man inte ska missa i alla länder förutom Laos. Ska vara 4 dagar i Luang Prabang och 4 dagar i Vientian. Någon som kan dela med sig om något som man inte får missa, bra restaurang osv :) Tack på förhand!
3 jan. 2016 18:51
Luang Prabang är en av världens vackrast belägna städer. En dag går åt bara till att promenera omkring och titta på staden. Om du är uppe tidigt någon morgon så kan du titta på munkarna när de går och samlar in mat. Morgonmarknaden är också kul att titta på. Kvällsmarknaden är mer för turister, men det finns mycket fina textilier och även annat hantverk. Ta en båttur till Pac Ou grottorna någon dag - väldigt coolt med tusentals buddafigurer som placerats i grottorna under många hundra år. Hyr cykel någon dag och ta en cykeltur och titta på några tempel, vattenfall och gör eventuellt ett besök i en vävarby.
Promenera över Nam Khan floden på bambubron - på andra sidan finns en trevlig restaurang som har trevliga provsmakningsmenyer med goda Laotiska rätter.

Vientian är inte riktigt lika lätt att älska - men gör ett försök! Cykel är ett bra transportmedel. Staden är platt och trafiken är inte särskilt vild
. COPE visitor center är värt ett besök. Intressant att lära sig om alla oexploderade bomber och minor som fortfarande plågar landet.
Buddaparken är också kul. Dit tar du dig med buss. Har för mig att det är buss nummer 5 till Frienship Bridge och sedan byte till skruttig minibuss sista biten, men det kan du kolla upp på busstationen vid Thalat Sao (morgonmarknaden).
Om du gillar natur så kan du haka på någon tur ut på landet. Green Discovery Laos har bra turer. Deras kontor ligger bredvid Khop Chai Deu - en väldigt trevlig, men ganska dyr, restaurang.

Fråga gärna mer om du vill ha specifika tips.
3 jan. 2016 20:16
Jag rekommenderar att åka på Mekongfloden från Laos til Thailand (eller tvärt om så klart). Otroligt mysigt och väldigt fint att ta sig fram på floden!

Luang prabang är en väldigt mysig stad men har tyvärr inte så mycket mer tips för Laos.

Hoppas du får en superhärlig resa!