Långweekend Palma de Mallorca i april?!

Av Juliat
22 jan. 2017 09:37
Visningar: 1430
Nu har jag bokat en långweekend i slutet av april (ons-mån) då min sambo fyller 25!

Tror han kommer bli väldigt glad, vi har aldrig varit där förut men vi vill gärna ha lite värme, en mysig stad med god mat å mysiga caféer, å sen möjlighet till fina promenader osv. Shopping lockar inte oss, så den biten kommer vi skippa:)

Jag vill att vi ska göra en utflykt någon dag. Vi är inte rädda för att gå/vandra, men vi har ju inte så många dagar på oss. Har hört att man kan ta sig till byn Valldemossa å att det ska vara väldigt fint där? Tar man tåget dit?

Andra tips mottages gärna:)
22 jan. 2017 16:05
Låter härligt. I Palma är det som mest restaurangtätt i Santa Catalina, där bör ni kunna hitta något ni gillar. Ett tips för att ta er runt på ön kan vara att hyra bil, om ni har körkort. När ni kommer utanför högsäsong brukar priserna vara bra och med bil kan ni ta er runt ön mer obehindrat och kan vara mer spontana.

Hoppas ni får det fint!
Av Juliat
28 jan. 2017 20:45
Tack för ditt svar! Har tyvärr ingen erfarenhet från att hyra bil, men visst har vi körkort! Har dessvärre blivit avskräckt då vänner har berättat att de får lägga ut en stor summa pengar för försäkringar och diverse andra "nödvändiga" kostnader.. har du någon erfarenhet om hur det är på Mallorca?
Av Sierra
28 jan. 2017 22:20
Varför inte lägga er vistelse i Soller, en mysig mindre stad 35 min från Palma? Vi var där i september och gillade staden och dess omgivningar. 5 min från sta´n har du Puerto de Soller med sin hamn. I Soller har du många härliga restauranger och sta´n är också känd som startpunkt för vandringar i de närbelägna bergen.

Vi bodde på ett mysigt B&B i Soller som jag kan rekommendera: Casa Bougainvillea, riktigt nice med ett fantastiskt engelskt värdpar.
http://www.casa-bougainvillea.com/
Av Babbo
29 jan. 2017 04:38
Palma i kombination med Soller är en bra kombination. Ni kan ta det gamla trätåget dit och bussen tillbaka.
I Soller kan ni vandra upp till byn Fornalutx. Det är väldigt vackert med alla apelsinträden.
Det är smidigt att ta sig runt med buss. Jag har hyrt bil många gånger på Mallorca men för en långweekend i Palma hade jag valt buss. Det är ganska dyrt att parkera i Palma. Bussarna utgår ifrån Bussterminalen vid Plaza Espanya (stavning?)
Tänk på att mycket är stängt i Palma på söndagar så det är en bra dag för utflykt.
https://www.tib.org/portal/en/web/ctm/cerca-teva-linia
Av Juliat
29 jan. 2017 18:33
Ja Sóller har jag spanat in tidigare, å att ta sig till Valldemossa och Deia som jag också förstått är mysiga byar.

Har ni någon erfarenhet om vandringar kring det området? Tänker vandringsleder och så.. men det är ju säkerligen uppmärkt.

Tack för tipset på boende, men det var fullbokat de datumen vi tänkt åka.
Av Babbo
30 jan. 2017 14:14
Du kan titta på Hotel la Vila i Soller. Det ligger precis vid torget. Man kan välja att äta sin frukost, med färskpressad apelsinjuice, på torget om vädret tillåter. Jag tycker bäst om rummen mot bergen på baksidan. Obs, ingen hiss.

Det finns många alternativ när det gäller vandringar. Som jag skrev i förra inlägget så är det trevligt att gå upp till Fornalutx. Man behöver inte gå samma väg tillbaka. Man kan också promenera ner till Port Soller eller ända bort till Deia. Ifrån Soller kan man också vandra längs stenlagda åsnestigar upp till sjön Cuber. Ni kan köpa vandringskarta i bokhandeln på torget. Ifrån Deia kan man promenera ner till Cala Deia. I slutet av byn på höger sida, när man kommer ifrån Soller, går en stig ner till stranden (Känd ifrån tv-serien Nattportieren). Många vandringar är utmärkta med små träskyltar.

Ni kan också hyra en guide för mer avancerad vandring. Googla!
Här kan du se några exempel på vandringar:
http://www.walkingmallorca.co.uk/
Bilvägen upp till Fornalutx:
https://www.reseguiden.se/forum/bilder/soller-mallorca-spanien-477388
Utsikt ifrån Hotel la Vila:
https://www.reseguiden.se/forum/bilder/utsikt-ifran-hotellet-soller-mallorca-spanien-477517