Långtidsboende i Thailand

9 dec. 2017 23:13
Visningar: 1082
Hej på er!

Jag går rakt på sak - Jag drömmer om att bo i Thailand i ca 3 månader nästa år, nån gång inom perioden februari - maj. Jag har ingen gigantisk erfarenhet av Thailand utan har bara varit på Koh Lipe (åkte båt från Malaysia som var huvudresmålet).
Så ni som har mer erfarenhet, vilka ställen skulle ni tipsa om? Jag är öppen för förslag, men är inte i något större behov av de allra turistigaste eller vildaste ställena. Jag dricker inte alkohol så jag söker inget partyställe. Jag hittade ett billigt boende i Hua Hin, men när jag kollade runt så lät det som att många som inte rekommenderade de, så jag känner mig lite vilsen.

Jag undrar också hur man kan gå till väga för att hitta ett långtidsboende.Går det att anordna en deal med hotell eller är det att hyra lägenhet/hus som gäller? Finns det någon bra sida på internet ni vet om? Mina enda kriterier är att de finns Wi:fi. Desto billigare desto bättre, behöver inget flott.

Tacksam för svar! :)
Av Bjo
10 dec. 2017 10:44
Titta på airbnb, finns många ställen turistort eller inte. Man kan förhandla om priset när det blir långtidsuthyrning.
Av Miliana
10 dec. 2017 13:53
Sist vi va i Thailand bokade vi ett hotell för 3 dagar sen på plats hittade vi ett långtidsboende, blir betydligt lättare att göra det på plats, samt att du får se rummet och att du kan garanterat få ner priset. Av egen erfarenhet, vissa hotell som ser "bra ut" på nätet är långt ifrån bra.
10 dec. 2017 15:34
Jag tittade på Airbnb senare igår, och det fanns ju väldigt många billiga alternativ faktiskt!

Ja jag har hört att det nästan är lättast att göra det på plats, men det känns lite läskigt att åka ner dit utan något förbokat, men det kanske är det bästa sättet som du säger!