Langkawi, Koh Lipe

16 aug. 2012 10:15
Visningar: 3234
Hej,

Är ett stort gäng som ska åka till Langkawi i slutet av februari och nu har några börjat läsa om de farliga maneterna som finns. Hittar inga inlägg efter 2010 om hur spridningen är och hur stort problem det är?

Eftersom det är en hel del barn med vill man ju inte vara orolig så fort de badar...Någon som vet hur det ser ut nu, och om februari/mars är en stor riskmånad?

Är situationen bättre på Koh Lipe? Vi tänker eventuellt åka dit också. De är flera som vill snorkla, kan man lita på att företagen som anordnar snorkling vet hur manetsituationen är och besöker säkra ställen?

// Sara
Av Sierra
16 aug. 2012 13:00
Vi har varit på Langkawi och Lipe de senaste 4 åren och några kubmaneter har vi inte sett. Vanliga maneter har däremot förekommit på Langkawi där vi bott på Pantai Cenang. Man skall dock vara uppmärksam då en kvinna omkom 2010 efter att ha kommit i kontakt med en kubmanet där.

På Lipe och i området däromkring är dessbättre förekomsten av maneter minimal. Jag har aldrig sett någon över huvud taget.

Jag har inte varit på snorklingtur på Langkawi så där har jag ingen åsikt ang din fråga.
Däremot har jag varit på sådana i Lipe-området, både arrangerade och privata. Där har inga incidenter inträffat vad gäller maneter.
16 aug. 2012 13:22
Tack Sierra, du verkar vara som en uppslagsbok i det här området - ska ha det i bakhuvudet när resan börjar närma sig. Vi flyger till Singapore, ska vara där i nån dag och sedan ta oss med flyg, båt till Koh Lipe. Stannar där i minst en vecka och avslutar sedan med Langkawi 4-5 dagar. Ska bli mycket spännande.

Håller nu på att titta på hotell, då vi är hela 14 personer (dock en del små) som reser tillsammans...

Mvh Sara
21 aug. 2012 13:07
Jag är också i restankar mot Langkawi/Koh Lipe/KL.
Är det någon som har tips vart på öarna man skall hålla till?
Är ute efter paradisstränder med lugn och ro, gärna också tips på prisvärda hotell som ligger nära strand.

Snorkling, sol och avkoppling är temat på resan :)

Tack på förhand för eventuella tips!

/Jacob
Av Sierra
21 aug. 2012 14:34
Langkawi är inte känt för bästa snorkling. Däremot har du Pulau Payar som ligger 45 min med båt söder om Langkawi som är fint att göra dagsutflykter för bl a snorkling till när man är på Langkawi. Där finns inga boendemöjligheter.

När det gäller Lipe kan du snorkla från alla beacher och vid öarna i området.

Du har mer info i mina guider om Langkawi och koh Lipe:

Langkawi; http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278
Koh Lipe; http://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396