Låna en bil i USA

Av Ulfst
16 maj 2022 17:54
Visningar: 96
Hej
Vi skall vara 3,5 veckor i USA i sommar och har bokat en hyrbil, men nu sa min svärmor att vi kan låna en hyfsat ny pickup av hennes syster. Min fru och hennes familj är Amerikanska medborgare, men tyvärr har min fru inget körkort. Då återstår för mig som svensk att försäkra en bil ägd av en Amerikan antar jag. Om någon har gjort det här innan så vore jag väldigt tacksam för lite tips.

Vore ju aningen schysstare att fara fram i en pickup än en liten sedan för hysteriska mängder pengar pga Covid eländet. I Montana hälsar dessutom främlingar på en när man kör en pickup och har keps på sig En hyrbil, not so much :p
18 maj 2022 14:29
Jag har läst tidigare någon som köpt bil och försäkrat med något bolag som Svensk, så svaret ska finnas därute på internet. Själv körde jag utan försäkring 4 veckor när jag köpte en stationwagon som vi sov i 1980 och som kördes 1500 mil.
Ja tur man rest varje september från -05 tom -19, med nuvarande hotell å hyrbilspriser med Cruice America har samma priser för att flytta deras husbilar, 39$/dag för att köra ner till Phoenix å bara 9$/dag för att köra ut nyrenoverade från Phoenix ut i landet för att säljas. Med försäkring å visst antal fria miles så man kan svänga runt lite.