Lååång husbilsresa i Europa

Av Trea
23 okt. 2014 20:42
Visningar: 3520
Om en månad ger vi oss av på vårt livs drömresa - en 1 år lång resa med husbil i Europa! Först och främst skulle det vara jätteroligt om du vill följa oss på vår blogg - www.freedomtravel.se
Vi vill gärna ha restips under resans gång - men också hitta andra resenärer att möta upp med!

Några funderingar också:

1) Har du gjort någon liknande resa? Vad bör man absolut tänka på?

2) Några tips för säkerhet/minska risk för rån och stöld?

3) Några ställen i Europa som du absolut tycker att vi inte ska missa?
27 okt. 2014 11:31
Åh, bär det äntligen av nu! :D

Jag tycker inte ni ska missa

UK: Edinburgh, högländerna med öar som Skye, Cornwall med St Ives och Minack, norra Devon med kusten runt Ilfracombe och Clovelly, Yorkshire Dales (Richmond, Swaledale, Wensleydale...), York och North York Moors med staden Whitby (där det tidigare åtminstone fanns en vacker camping ute på heden i Flask nära Robin Hood's Bay - får blogga om den känner jag). Chester, Bath, Bristol och nästan alla kustområden i Wales. :D

Tyskland: Nürnberg (mest underskattade stad jag vet nästan - såå mycket historia mycket äldre än den tråkiga moderna), Bacharach vid Rhen, Tysklands äldsta stad Trier, Aachen med sin enastående katedral, Heidelberg med bryggerierna, Freiburg med Schwarzwalds fina utsikt och små byar, München med Deutsches Museum med gruva i källaren, Quedlinburg med sina vackra korsvirkeshus överallt, Usedoms stränder, Autostadt i Wolfsburg som även icke bilintresserade gillar...

I övrigt är Barcelona en av mina favoritstäder, jag gillar också såklart Venedig men inte minst Verona - god mat och massor att se, inte minst amfiteatern. Sicilien nästan överallt.

Budapest är underbart, Ljubljana och övriga Slovenien med karstlandskap och två fantastiska grottor (har bara varit i Postojna själv men den är fantastisk).

Bornholm, Tallinn, Vilnius, Brugge, Ieper (Ypres), Antwerpen, Strasbourg, Colmar, Maastricht, Amsterdam, Krakow och missa för guds skull inte Zakopane uppe i bergen med sina fina hus.

Luzern, Zermatt, Jungfraujoch vid Wengen. Innsbruck, Salzburg.

Donaudeltat i Rumänien...
27 okt. 2014 18:09
Hej, låter mycket härligt!

Jag har aldrig gjort något liknande, men pärlor i Europa att tipsa om har jag några:

Är mycket förtjust i sydvästra Tyskland, Schwarzwald-området, Tubingen, byn Rottweil slottet Hohenzollern, många vackra vägar att åka. I maj är årets vin klart och alla byar har vinfester som är mycket trevliga att besöka.
Överallt små lokala ölbryggerier.
På franska sidan är Strasbourg fint också.

Bodensee och Mainau på gränsen mot Schweiz.

Irland:
De vackra halvöarna i sydväst, Cliffs of Moher, massor av slott med vackra trädgårdar, och te och scones i vinterträdgården, hästgårdar där man kan stanna till och hyra hästar för ett par timmars ridning.

Montenegro: Kotor-bukten, Durmitor national park, förmodligen hela landet. Billigare, stillsammare och trevligare än Kroatien.

Alperna...tror inte det spelar någon roll vilken ort man väljer, allt är lika vackert...

Amalfikusten med Positano i spetsen.
Av Trea
8 nov. 2014 15:30
TACK så jättemycket för era långa och utförliga svar!!! Vi antecknar och tar med oss! :)
Av Ziesta
18 nov. 2014 11:58
Spännande! Vart bär det av först?

Några fler tips:
Mostar i Bosnien och Bremen i Tyskland.. Gorges du Verdon, Frankrike Grand Canyon..

Ett tips för att förhoppningsvis minska rånrisken:
Jag hade med mig en relativt ny systemkamera till Indien häromåret och fick för mig att jag skulle tejpa kameran så att den skulle se lite mer gammal och skamfilad ut.. Tejpade med tjockare färgglad tejp så den skulle synas på långt håll, och på ställen där det såg ut som kameran höll på att falla ihop. (Kan vara bra att testa tejpen på något annat innan så den inte lämnar för mycket kladd när man vill ta bort tejpen). Vet inte om det faktiskt gjorde att kameran inte såg lika lockande ut för eventuella tjuvar som såg den.. men jag kände mig lite säkrare.. :-)

Trevlig resa!
Av Babilla
19 nov. 2014 11:24
Missa inte södra Frankrike med Aigues Mortes, Aix-en-Provance och Carcassonne :)
Av Trea
22 nov. 2014 10:55
STORT TACK för fler tips Ziesta och Babilla!
Vi siktar först på Frankrikes västkust, och sedan fortsätter vi neråt (och senare österut).