L.A över en dag

23 okt. 2010 21:36
Visningar: 1812
Hej!
I augusti nästa år ska jag och min kille åka till Las Vegas och vara där i en vecka. Vi tänkte hyra bil och köra till Los Angeles över en dag. Tänkte höra vad ni tycker är ett måste i L.a och vad man ska undvika?
Tacksam för svar!
Vh M
Av Pelle77
23 okt. 2010 22:53
Åk ner till S:a Monica och Venice beach och vandra omkring. Gillar ni häftiga berg och dalbanor så åk till Six flags magic mountain.

Sen skulle jag köra Mulholland drive, vilket dock gör sig bäst kvällstid. Boka in en natt i LA om ni ändå ska dit, tar ett par timmar att köra.
Av Hkn
24 okt. 2010 15:28
Hej,

Skriver under direkt på Pelles tips. De är extra bra eftersom de är så koncentrerade. För LA är inte stort, det är överjävligt stort, och trafiken är galen, så att bestämma sig för EN plats eller ETT område är helt avgörande för om ni ska få se något eller spendera all tid i bilkö. Jag instämmer:

- Santa Monica och Venice Beach bjuder på ganska avslappnad attityd och havsbris. Det finns inte några egentliga attraktioner; det är mest en fråga om att andas in lite Cali vibes och titta på folk. Och ja, Muscle Beach http://is.gd/gfNvp eller http://en.wikipedia.org/wiki/Muscle_Beach kan ju vara kul att titta på...

- Six Flags Magic Mountain i Valencia/Santa Clarita tävlar med Cedar Point i Ohio om att vara världens mest spektakulära nöjespark. Jag ska inte hålla föreläsning om vilka thrill rides som finns där utan hänvisar bara till wikipedia (länk till deras egen sida finns där...). http://en.wikipedia.org/wiki/Six_Flags_Magic_Mountain

- Ska jag rekommendera ett område så får det bli West Hollywood. Inte för att det är så spektakulärt, utan för att det är någorlunda koncentrerat. http://sv.wikipedia.org/wiki/West_Hollywood – och en av de högsta koncentrationerna av nöjesliv i staden finns längs Sunset Strip. http://en.wikipedia.org/wiki/Sunset_Strip

Och om du kör Mulholland Drive, så kan du räkna med att hitta några fina utsiktsplatser över Los Angeles (de är tydligt utmärkta med skyltar). På den här kartan – http://is.gd/gfP9K – finns 'main viewpoint' inlagd och det är från den du kan få bilder som den här: http://is.gd/gfPox eller den här: http://is.gd/gfPvP

Men det mest förvånande med LA är återigen att det är så inihelsicke stort. Så varför bara vara där en dag? Boka in er på något roligt ställe och spendera kvällen på ett noggrant utvalt ställe (nej, att chansa brukar inte vara rätt recept...) bland människor som inte alltid verkar vara på riktigt. En av hotellkedjans unga arvtagerskor gjorde i alla fall att jag fick ett, eh... mer intressant resminne att ta med hem.

Guten fahrt, hälsar

:: håkan ::
24 okt. 2010 17:07
Tack för tipsen de kommer att bli svårt att välja vad vi ska göra i denna stora stad.
Vh M
Av Putte83
24 okt. 2010 21:02
Tjena!

Jag och min sambo var i USA nu i somras, bland annat i Los Angeles, och jag kan bara instämma helt och fullt i hur överjävligt stort LA faktiskt är. Så ABSOLUT se till att välja ett ställe om ni bara ska spendera en dag i staden.
Jag skulle nog välja Laguna Beach om det är stränder ni är ute efter då där finns ett gäng mindre riktigt mysiga stränder och även en "huvudstrand" med mycket folk och aktiviteter.

Vi hoppade Magic Mountain och åkte till Universal Studios istället, ett ställe vi båda tyckte var jättebra. Själva nöjesfältet var väl egentligen inte så speciellt men Universal City (har för mig att det hette så) var jäkligt ballt med Imax-biografer, restutanger och sånt. Dock fanns en attraktion på nöjesfältet som var riktigt häftig och det var ett tåg man åkte på genom olika inspelningsplatser för filmer och serier. Kön var dock hemskt lång men det var värt det.

Sen bör man väl kanske inte missa Walk of fame när man är i LA men det antar jag att ni inte hade tänkt.

Känns svårt med bara en dag, faktiskt. Vi var där i tre dagar och jag tyckte det kändes lite.

Hoppas det var till nån hjälp
25 okt. 2010 15:57
Det kommer inte räcka med en dag för det tar några timmar att åka mellan Las Vega och LA enkel väg, ni måste nog boka in en övernattning för att inte bli stressade.

Senast bodde vi nere vid Santa Monica och det var helt perfekt, med närhet tills tranden (gångavstånd till Venice Beach) samt mysigt centrum med bra restauranger.

Gillar man Berg- och Dalbanor finns det inget som slår Six Flags Magic Mountain, det var hur häftigt som helst och en del av åkturerna var helt absurda att uppleva...

Ni kanske hittar lite mer tips/inspiration i våra reseberättelser på vår blogg, http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/07/07/usa-april-maj-2005/ samt http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/07/08/usa-maj-2002/
31 okt. 2010 11:14
Det blir nog att vi stannar i La en natt ändå men var ska man då bo? Har hört att det finns en massa farliga områden som man ska undvika.
Vh M
2 jan. 2011 20:48
Vi har nu bestämmt oss för att flyga hem ifrån L.A så de blir 4 nätter där. De svåra är ju vart man ska bo. När jag sökte på hotell här på reseguiden kom de upp bra hotell för bra priser som ligger vid flygplatsen. Vi har ju bil när vi är där så något av dom hotellen blir de nog? Eller vad säger ni? Vi vill inte lägga för mycket pengar på boende men vi vill ändå bo bra.
Vh M
3 jan. 2011 12:19
Citerat från password56:
Vi har nu bestämmt oss för att flyga hem ifrån L.A så de blir 4 nätter där. De svåra är ju vart man ska bo. När jag sökte på hotell här på reseguiden kom de upp bra hotell för bra priser som ligger vid flygplatsen. Vi har ju bil när vi är där så något av dom hotellen blir de nog? Eller vad säger ni? Vi vill inte lägga för mycket pengar på boende men vi vill ändå bo bra.
Vh M
Hej!
Vi bodde på Super8 Culver City, mycket prisvärt och hyfsat nära Santa Monica och LAX.