Kust-till-kust USA: erfarenheter av art köra husbil?

Av Luskan
10 maj 2014 22:56
Visningar: 566
Vi planerar köra kust-till-kust i sommar, två vuxna och tre barn (7,9,10 år). Vi kör "norra vägen" men funderar på färdsätt för vår totalt sex veckor långa semester.

Husbil verkar bra - vi slipper packa i och ur bilen för varje hotell. Men hur är det med säkerheten egentligen, hur tryggt reser barnen där bak? Och måste man förboka plats på campingsajterna? Själva poängen var ju flexibilitet, men den missar vi om allt måste riggas i förväg.

Någon på sajten som har erfarenhet av RV / husbil i USA? Verkar läckert också.....
Av Sfo
11 maj 2014 16:21
Hej Luskan!
Först jag är Dansk därför min stavning.

Jag ha åk 2 gånge husbil i USA. 1994 och 1996. Vi ska åka 5 veckor nu i juni/juli i husbil.
Det är jätte bra med husbil, jag skull aldrig semestra i USA på anden sätt . Och där är ingen problem med säkerheten, det är helt som här hemma, bara ni övernattar på RV parks /Campground. Det är inte nödvändig att förboka RV parks. Det hav jag aldrig gjort.

Du skriver "Norra Vägen" Tänker du då HWY 90/94? I så fall ska du vare medveten om den är jätte tråkig från Chicago till Mount Rushmore. Samt det är långt. Jag har inte åkt där, fast en kompis har vare över 25 ggr i USA, och har sagt det till mig.

Jag skull absolut rekommendera Väst USA Californien, Arizona, Utan, Colorado,Wyoming, South Dakota, Idaho Oregon.

Jag kan rekommendera :Grand Canyon, Monument Valley, Mount Rushmore, Yellowstone, Redwood skogen i Californien norra om San Francisco. Samt massor av nationalparker i väst USA. Det är lite av det vi ska titta på på vår 5 veckor

Sen med 3 barn tycker jag inte att ni ska åka för långt pr dag.