Kust till kust USA 2015

Av Alfben
21 juni 2014 19:10
Visningar: 528
Är i planeringsstadiet för en road trip sommaren 15, planerar att vara borta i ca 6 veckor, 2 vuxna och 2 barn (9 och 6 år). Har tänkt att köra från väst till östkust i norra delen av landet. Vet i stort sett vad vi vill se både på öst och västkusten. Letar nu efter saker att se/göra i mellanvästern. Tips någon?
Av Peter_o
23 juni 2014 08:15
Det är väl det som är problemet med att åka bil mellan kusterna, att det inte är så mycket mer är att köra mil efter mil i den mellersta delen av resan.

Men mina oseriösa kommentarer brukar trigga några att komma med guldkorn, så vi kan ju hoppas!

/PeterO
23 juni 2014 09:22
Jag vet inte om det är Peter_o som triggar mig men jag har själv gjort kust-kust 2 gånger varav en gång i söder och en gång i norr och jag tycker att norra delen var mycket roligare.

Jag kan definitivt rekommendera både Yellowstone och Glaciers nationalparker. Yellowstone är lite "enklare" (men inte mindre vild för det) att ta sig runt i medan Glacier är vildare och mer majestätisk.
Dessutom tycker jag att Whitefish i Montana är en väldigt trevlig stad, med bra vildmarksgrejer att göra, bland annat forsränning.
Hela Montana är grymt.

Kan du berätta lite mer om vilken rutt ni har tänkt er?
24 juni 2014 09:49
Skulle nästan "Zick-zacka" om jag vore ni (och har tid).

SF-LA-SD sedan LV och Rockies (kanske Colorado), vika av söderut mot Louisiana och ta er via norra Florida/Georgia och norrut.

Blir längre, men intressantare.
25 juni 2014 11:06
Lägger in lite snabba tips som jag själv funderat på.

Mount Rushmore

I Wisconsin finns en stad med flera olika stora vattenland. Ligger vid Lake Delton. Sök på Noah's Ark

Cedar Point i Ohio. USA:s häftigaste(?) nöjespark.
Av Martai
25 juni 2014 20:59
Åkte faktiskt mellan kusterna förra året och var iväg i 5 veckor.. Vi körde Washington-New York-Boston och sedan väster ut. Det jag kan rekommendera efter Chicago, är att se Badlands, Little Bighorn, Mount Rushmore, köra sedan upp mot Billings och sedan ta Beartooth pass. Just Beartooth pass är en underbar upplevelse där vägarna slingrar sig upp för bergskedjorna upp på nära 5000 meters höjd. Högst uppe är det fortfarande snö kvar. När du väl kommit upp är man nästan vid norra ingången av Yellowstone. Yellowstone är även det något jag verkligen rekommenderar. Det är helt underbart att se alla vilda djur, vattenfall och naturfenomen. När man sedan lämnar Yellowstone möts man omgående av Grand Tetons mäktiga bergskedjor där man bla kan bada i Jenny lake. Fortsätt sedan ner över Canyonland eller kör direkt västerut. Ivilketfall så finns det mycket häftigt att se här. Hör av dig om du vill så kan du få fler tips. Vi började som sagt i Washington och avslutade i San Diego sedan vi kört Highway 1 ner från San Francisco
Av Alfben
27 juni 2014 18:45
Tack för tipsen. Hur har ni räknat på hyrbil. Vad vi kan förstå så är det dyrare
att hyra bil på östkusten och köra västerut än tvärtom. Eller går det på
ett ut med dyrare flygresa?