Kuching

Av Ambizz
22 feb. 2011 13:29
Visningar: 1093
Hej,

Vi är ett par som ska till Malaysa 1 månad med start 14 mars. Vi har bokat 3 nätter i KL då vi landar där men har än så länge inte bokat något mer. Vi vill över till Borneo och har funderat på Kuching och dess omnejd.

Tips å råd om do's and don'ts mottages tacksamt. Hur är vädret då? i mars/april.

Vi funderar med på Langkawi som vi hört mycket gott om, men suktar lite efter östsidan men har den sidan öppnat då för turismen? Är Perhentian eller öarna omkring värda en tur till?

/Anna och Tomas
9 mars 2011 13:57
Hej!

Kuching är faktiskt en ganska trevlig liten stad, ger nästan en europeisk känsla. På flygplatsen finns en synnerligen bra informationsdesk (precis innan man går igenom tullen, märkligt nog) där man kan få mattnyttig info.

Förutom att staden är trevlig finns det mycket att göra omkring Kuching. Det finns tre olika nationalparker inom ca en timmes avstånd från Kuching (Bako, Kubah och Gunung Gading) - där man kan trekka, se massor av coola djur. Det finns även ett rehabiliterings-center för orangutanger som ska vara riktigt bra. Man kan även åka till till Sarawak Cultural center , ca 30 min från Kuching. Det är en slags "levande museum" som visar de olika etniska grupperna i Sarawak. Rätt cool faktiskt.

Gillar man dykning så är ju Borneo fantastiskt. Jag var i Sipadan och det var nog bland det vackraste jag sett, underbar dykning.

Ha så trevligt i underbara Borneo!

/Sofia
Av Ambizz
9 mars 2011 14:23
Hej,

Tack för ditt svar :-) Vart i Kuching är det bra/bäst att bo? Vi har tänkt oss nåt mellanpris :-) Får se om vi tar oss upp till den norra delen med Kota Kinabalu då vi ska vara en sväng runt på fastlandet ovan KL osv :-) Finns det några bra bad och stränder runt Kuching?

/Anna och Tomas