Kuba Havanna 9 dagar. Tips

30 juni 2016 12:44
Visningar: 1336
God dag!

Ska semestra på Kuba nästa vecka. Vi bor på Sevilla Mercure Hotel i gamla Havanna och blir borta 9 dagar.

Läst lite artiklar om Havanna men nu har de ju hänt väldigt mycket på Kuba den senaste tiden så jag vet inte riktigt vad som stämmer..

Är det någon som varit där nyligen och kan besvara några frågor???

Ska man växla till euro här hemma för att sedan växla till CUC på plats? Jag äger bara MasterCard och det ska tydligen vara besvärligt att använda på Kuba.

Hur är säkerheten? Vågar man lägga en större summa pengar i safetyboxen? (5-600euro) Läst på recensioner att hotellet inte har kodlås på safetyboxen. utan nyckel. Det är ett ansett 4star hotell men de är kanske dumt att chansa? Hur skulle ni göra?

Hur är flygplatsen? Läst skräckscenarion där man fått vänta 5-6 timmar på väskorna.!

Allmänt så har vi tänkt att gå på lite museer, besöka någon cigarrfabrik och ha de allmänt gött. Man ska kunna ta taxi och åka ut till någon närliggande schyst strand, kanske snorkla vid korallrev?

Tar gärna emot förslag och tips om vad man ska göra och inte göra :)

mvh
30 juni 2016 12:53
Själv använde jag ett vanligt kort - men många föredrar att ha med sig kontanter (Euro eller dollar). Det är klart, du får en hög administrativ avgift (10% var det för något år sedan), men å andra sidan är Cuba så billigt att jag satte det på svinnkontot.

Jag upplevde säkerheten som mycket bra i allmänhet - fördelen med att det är en diktatur - så jag tror inte att nyckel är ett problem.

För oss var det normala tider för både in- och utresa.