Kuala Lumpur

9 aug. 2010 16:58
Visningar: 1220
Jag har funderat på en resa i slutet av december till Kuala Lumpur..
Men är det en dålig idè med tanke på regnperioden? Regnar semestern bort eller är det möjligt?

Hoppas nån vet mer än jag;)
Av Sierra
9 aug. 2010 17:51
Nederbörden faller ganska jämt över året med toppar mars till april och oktober till december. Dessa toppar skiljer sig inte mycket från övriga månader.
Januari tillhör de månader med minst nederbörd och eftersom du planerar att åka i slutet av december så...:-))

Jag var i KL i mars i år och enligt statistiken över 40 år skall det vara något regnigare då än i december och vi fick inte en droppe...men å andra sidan kan man aldrig lita på vädret...
Av My53
9 aug. 2010 18:21
Hej! Vi var i KL i början av januari o det var inte regnigt alls. Om du åker dit tycker jag att du ska göra ett besök i fågelparken.Ha en bra resa!
9 aug. 2010 20:54
Hej. Avstå inte från att resa pga av vädret. Storstäder kan utforskas grundligt i alla väder. Är det mulet och lite regn, ägna dig åt shopping. Det finns mycket annat att göra i centrala KL också. Var där i juni 2006 och det kan bli mycket hett mitt i centrala delen om det är gassande sol.
Trevlig resa. Almtourscom
9 aug. 2010 22:21
Tack så mycket för era snabba svar!! Nu vet jag att vädret inte är ett hinder, bara sambon som ska övertalas då;)
Har ni några användbara tips inför en resa till KL? Något som man ska tänka på eller något som man inte får missa?
Vart kan man åka för att spendera dagen vid en strand och inte bara se storstaden?

Ja som vanligt har man tusen frågor inför nya resemål, och inget kan ju vara bättre än att fråga de som redan besökt stället!
Av Sierra
9 aug. 2010 23:59
Kuala Lumpur har som många andra städer Hop-on Hop-off bussar som kör en långtur förbi intressanta platser. Vi hängde på dessa en dag och var väldigt nöjda.

De går dagligen runt stan och stannar på 22 olika hållplatser. Vill du stanna så gör du det och hoppar på en buss som kommer senare. Det är engelsktalande guide ombord (inspelad) så du får info om platser som kommer. Be chaffisen om en karta över turen så ser du hur den går. Jag har för mig att det kostade 35 MYR/pers (ca 90 SEK) och du åker hela dagen om du vill.
Du kan kliva av vid t ex China Town, Central Market, National Museum, Lake garden, Bird Park, Petronas Twin Towers mm mm.

Det finns en hållplats mitt i downtown. Den heter Bintang Walk och är hållplats nr 6 och ligger på gatan "Jalan Bukit Bintang".