Kryssning med stopp Jamaica, Grand Cayman och Cozumel.

7 jan. 2015 13:05
Visningar: 1080
Hej!
Äntligen! Vi kommer att kryssa med Royal Caribbean med stopp på Jamaica, Grand Cayman och Cozumel. Nu funderar vi på om och isf vilka utflykter vi ska boka. Prio 1 är fina stränder, kanske lite sightseeing.
Ni som vet, kan man lika väl ta en taxi till en fin strand och styra över tiden själv som att boka en dyr strandtur? Är det safe?
Sedan undrar jag om man får gå tillbaks ombord på fartyget när man vill (om man är "klar" iland)? eller måste alla gå ombord en viss tid? Om jag har förstått det rätt så kan man stanna kvar ombord om man inte vill iland? Fast vi kommer vilja gå iland för att uppleva stoppen.

Någon som kryssat från Gavelston, TX? Funderar på transfer från flygplatsen i Houston. Har googlat en del. Bäst med taxi? Vi är 4 pers.

Tacksam för alla svar, tips och idéer!
Mvh Vidakatten
22 jan. 2015 14:51
Hej igen! Återupptar tråden igen. Ingen som har erfarenheter att dela med sig av? Skulle bli superglad för tips!
Mvh Vidakatten
22 jan. 2015 17:49
Hej!

Ni har verkligen bokat en toppenresa!;) Är det Allure eller Oasis ni åker med?
Det är helt valfritt att gå av båten vid stoppen man gör. Vissa går inte av alls men de flesta gör ju det. Ni kommer kunna se information både innan ni åker mellan vilka tider båten är i hamnarna och även papper dagligen in till hytten där all information finns för kommande dagar angående när man får stiga av båten/senast ska vara ombord igen och en massa info om vad som finns att göra osv överlag. Första gången vi kryssade fattade vi inte riktigt grejen med dom där papperna vilket gjorde att vi nog missade mer en vad vi förstod då, så det är ett tips att kolla igenom de för att få ut så mycket som möjligt av tiden!

Har varit på samtliga öar på kryssningar och alla tre ställena är underbara! På just de öarna så har vi bokat utflykt på Jamaica och på Cozumel och Grand Cayman har vi tagit oss själva till stränder. Det var något år sedan vi var på Jamaica sist men då var det iallafall väldigt.. "inhemskt" direkt där man steg av men de utvecklar ju hamnar osv så det kan ju ha ändrats/utvecklats sedan dess, men där skulle jag nog faktiskt boka utflykt genom båten. Vi åkte runt lite och släppte av passagerare som skulle på andra utflykter innan vi kom till stranden vi skulle åka till och såg på det sättet omgivningar som var väldigt orörda och väldigt fattiga och det kändes som ett smart val att ha bokat den utflykten genom båten sett till säkerheten (menar absolut inget illa mot folket men det kan ju vara bra att ha i åtanke). Men det är ju många som väljer att göra saker på egen hand också som säkerligen upptäcker minst lika vackra stränder (eller vad man nu väljer att göra) så det beror väl på vad man själv känner för att göra. Ibland kan man hålla nere kostnaderna rätt mycket om man tar sig runt på egen hand, det finns alltid taxibilar eller liknande där man anländer så det är inga problem med att hitta det. Vi har ofta frågat chauffören innan om hen kan komma och hämta oss vid en specifik tid på samma ställe så man vet att man kommer därifrån också och är tillbaka vid båten i tid (viktigt, haha) och det har funkat jättebra!

Kanske skrev lite rörigt nu men hoppas det var till någon hjälp, hehe:)

22 jan. 2015 21:25
TACK för ditt svar! Vi åker med Navigator.
Lite som du beskriver har våra tankar gått. Vill gärna på någon snorklings/katamaranutflykt. Sedan blir det nog taxi till fina stränder. Ska se om det går att pricka in utflykten till Jamaica, låter det som.
Vi har kryssat en gång förut, för 20 år sedan, innan barnen kom, och kommer ihåg de där informationsbladen! Har förstått att kryssningsvärlden har förändrats en hel del sedan dess och vi besökte en annan del av Karibien då. Utgick ni från Gavelston och har koll på transfern från Houston? Rederiets transfer gäller bara om man flyger in samma dag och vi anländer kvällen innan....
Tack än en gång för ditt svar!
27 jan. 2015 15:09
Låter som en bra plan! Nej tyvärr, har bara utgått från Miami och Fort Lauderdale.. Men om ni vill vara på den säkra sidan kan ni ju kontakta hotellet redan innan ni åker och säga att ni ska åka på kryssning dagen efter natten ni övernattar där, eftersom det är så många som åker på kryssningar hela tiden verkar det rätt vanligt att folk kommer en dag innan båtarna avgår så många är nog vana vid att ha gäster som ska iväg på kryssningar och brukar då ofta ha koll på hur lång tid innan ombordstigning man bör åka till hamnen om man beställer en taxi kvällen innan på hotellet:)
27 jan. 2015 17:18
Tack för ditt tips om att kolla med hotellet. Vi tänkte ta det säkra före det osäkra och åka direkt efter frukosten även om inte båten går förrän på em. Man kan ju kolla med taxin som tar oss från flygplatsen till hotellet också. Vad jag kommit fram till blir nog taxi det bästa för oss. Shuttlarna till Galveston är dyra, så för oss fyra blir det nog bättre att ta taxi.
Om någon annan har annan/mer info skriv gärna här!
Jag får berätta sedan hur vi gjorde om någon annan får för sig att kryssa ut från Texas!