Kryssning, Hjälp!

Av Riika
2 maj 2015 11:49
Visningar: 3155
Hej!

Jag funderar på att åka på en kryssning för två personer i februari 2016 till Karibien i ca 10 - 12 nätter. Men jag har så himla många frågor och skulle vara jättetacksam om någon kunde hjälpa mig.

*Vilken båt skall man ta? Det finns ju så många, Blir helt snurrig när man kollar.

*Skall man lägga till dryck-paket så man kan dricka hur mycket man vill?

*Om man inte lägger till dryck-paket, vad kostar en vinflaska ombord? eller en drink t.ex.

* Hur är utflykterna? Kanon? Tråkiga? dyra?

* Vad skall man tänka på att göra? Vad får man absolut inte missa?

*Är det värt att åka?

* Hur mycket fickpengar behöver man på ett ungefär?

*Hur fungerar det med visum?

*Vaccinationer?

Någon som har erfarenhet?

Tack!
3 maj 2015 17:45
Ja, det är inte lätt att välja vilket rederi. Tycker du ska koncentrera dig på priser, möjliga datum och vilka öar du vill se och sen vilket rederi. Jag tycker i alla fall att Royal Caribbean är bra. NCL och Celebrity Cruises har man också hört gott om.
Lägga till dryckespaket är en bra idé om man vill dricka vin till maten. Själv nöjde jag mig med lemonade som man kunde dricka fritt. Vet inte vad en vinflaska kostar.
Utflykterna brukar vara dyra och man kan oftast göra det på egen hand. Men om det är en specifik aktivitet, som delfinsim eller segling, så är det nog lättast att boka hos rederiet.

Vad man inte ska missa? På öarna eller på båten? På båten vet jag inget man måste göra, man hinner nog med allt som finns att göra om man vill. På öarna beror det på vilka ni ska besöka.

Jag tycker att Karibien är värt att besöka, sen är frågan om det är värt att åka på kryssning när man kan åka runt och bo på öarna. Jag tycker att det är bra med kryssning om det inte är så viktigt att besöka mycket av respektive ö. Då är det väldigt bekvämt med ett fast rum och mat som serveras vid samma tid och plats. Men man hinner ju inte se så mycket.

Fickpengar beror ju på vad man vill göra, det kan ingen räkna ut till er.

Visum får man själv se till att söka men svenskar behöver inga visum till någon karibisk ö (förutom Kuba, men dit går inga av kryssningsbåtarna).

Det finns inga krav på vaccinationer. Jag har själv inga, men generellt brukar grundskyddet rekommenderas på resor. Inget annat behövs. Vill man kan man vaccinera mot hepatit också, men risken är knappast stor.
Av Daytona
3 maj 2015 21:22
Vi ska åka på en kortare kryssning nu i oktober. 3 nätter till Karibien från Port Caneveral Florida.

Ang dryckespaketet så läs på respektive rederiers hemsida vad som gäller, för vi kunde välja att köpa dryckespaketet på plats och då även välja vilka dagar vi vill ha det. Man kan googla de olika båtarnas drink/vin menyer och får då fram priser per styck.

Vi bokade våran resa via Ticket....

Googla och läs på tripadvisor tex, så kanske ni får en ide om vilken kryssning ni ska ta, vilka utflykter ni kan göra och underhållningen ombord. En del båtar passar bättre för tex barnfamiljer osv. . Finns även olika forum om just kryssningar där man hittar massor med info. Kolla även på youtube, en del kryssningsfartyg och utflykter är filmade och utlagda av fd resenärer.
Av Riika
26 maj 2015 11:06
Tusen tack för era bra och utförliga svar. Skall kolla upp detta lite mer och bestämma mig. Tack!
28 maj 2015 07:06
Gå in på cruisecritic.com
Där har jag fått MASSOR av tips o svar på frågor om vår kommande kryssning.
Det finns trådar om allt; fartyg, rederier, avresehamnar, destinationer, aktiviteter, utflykter, dryckespaket...... och en massa mer!
30 maj 2015 11:21
Anmäl dig till Globetrotters nyhetsbrev om kryssningar, så får du bra erbjudande där bl.a dryckespaket, flyg från Stockholm, pengar att spendera ombord m.m. kan ingå. Vin och drinkar ombord är inte billiga, så man brukar tjäna på att köpa till ett dryckespaket. Välj rutt efter vad du vill se och titta gärna på vilka utflykter som erbjuds. Utflykterna är också rätt dyra, men välj ut några saker du absolut inte vill missa och boka dessa. På många ställen kan man gå och strosa själv och uppleva platsen. Visum för de hamnar båten angör ordnar rederiet när du är ombord. Ska du kliva på båten i något land som kräver visum, så måste du ordna det själv. Fickpengar behöver du bara till det du vill ha på de olika platserna som båten angör, allt annat ombord skrivs upp och betalas när du kliver av. Vaccinationer är upp till dig, Twinrix brukar vara bra att ha. Rederier finns det gott om, jag skulle välja Oceania om du vill ha det lyxigt, MSC och Costas om det ska vara ok klass men inte så strikt. NCL om du vill ha klättervägg, surfvågor, golf m.m. ombord. Ta gärna en hytt med balkong, för det är mysigt att sitta på sin balkong.
Av Riika
31 maj 2015 16:25
Tack! Skall absolut kolla upp detta. Tack.