Krugerparken

Av Sigridd
16 maj 2016 18:23
Visningar: 286
Hej!

Jag och min vän har bokat biljetter till Sydafrika i juli och tänkte hyra bil i Johannesburg och köra till Krugerparken. Dock tycker vi att det verkar lite knepigt hur man ska lägga upp vistelsen.
Vi tänker oss fyra nätter och att vi vill se så mycket djur som möjligt, vi kommer ha vår hyrbil med möjlighet att köra runt själva. Men sen då? Ska mat åka med guide eller är det bättre själv? Ska man välja ett camp och stanna där eller byta? Byta varje natt? Osv osv... Alla tips och tricks mottages!!
16 maj 2016 23:12
Hej,

Att köra själv är roligt men medför också risken att man inte får se så mycket djur. Har man en guide med sig så brukar de oftast ha radiokommunikation med de andra guiderna och då vet de vart man ska åka för att få se så mycket djur som möjligt.
Sen om jag inte minns fel så sitter det "tavlor" med en karta över parken lite här och var där folk uppdaterar med vart de har sett de olika djuren under dagen.

Parken är ju stor, så att flytta runt lite kan vara både till fördel och trevligt. Men flyttar man till en del av parken där det inte är så mycket djur för stunden, ja, då kan det ju kännas surt.