Kroatientips behövs!

8 juni 2010 14:52
Visningar: 986
Vi är ett gäng som ska åka ner till Kroatien i början av augusti och jag skulle uppskatta lite info och tips. Vi kommer befinna oss kring Markaska Rivieran och öarna ute i Adriatiska havet. Har själv besökt Kroatien en gång tidigare, då jag inte var på någon ö men däremot besökta Dubrovnik. I år blir det inget Dubrovnik men däremot öar.

Flyger ner till Split, vilka öar rekommenderar ni? Vill ha gemytligt, vackert men gärna lite saker att hitta på (äventyr i natur etc) och på någon ö vill vi kunna festa lite.

Hur billigt är det med vandrarhem/guesthouses i Kroatien? Vill bo billigt...

Hur smidigt är det att ta sig till Zagreb med buss eller tåg och någon som vet vad det kan tänkas kosta?

MVH
Av Desires
8 juni 2010 21:57
Hej!
Ska försöka hjälpa till med lite tips....beror lite på vad man är ute efter. Själv tycker jag det är vackrast (och mest drag tror jag, mest folk/yngre i alla fall där) i Hvar stad på ön Hvar, det är väl också den dyraste av öarna, där dräller det av restauranger, barer, ett par diskotek och mycket folkliv på kvällarna.. Ön Vis är en underbar liten rofylld pärla som ligger längst ut i havsbandet. Även Korcula vill jag rekommendera och den ön som ligger närmast Split, nämligen Brac är också väldigt trevlig men förhållandevis lugn tyckte vi. Trogir, den lilla staden på fastlandet ca 45 minuters bussresa från Split är också sevärd, där fanns en hel del barer, musikklubbar etc med bra levande musik på kvällarna. Som du märker har jag uppskattat alla ställen vi varit på i Kroatien, om du vill kan du kolla vad jag skrivit om Hvar här: http://www.desires.se/#post10, Brac http://www.desires.se/#post93, och Vis http://www.desires.se/#post78
Vi bor alltid i privata lägenheter, kan man få för 40-70 EUR per dygn, men vet att det finns vandrarhem också. Bra prisguider o annan info här http://www.kroatienguiden.se samt http://www.budgetresande.se.
9 juni 2010 15:33
Tack! Hur lätt är det att boka lägenheter på plats? Vi har nämligen ingen bestämd resrutt...

Vet du hur det är att ta sig från Split till Zagreb?
Av Suziq
10 juni 2010 10:00
Det är lätt att boka på plats. Oftast står det folk vid färjan, busshållplatsen när man kommer till ett ställe.Annars är det bara att gå till den lokala turistbyrån/-informationen. I augusti när de flesta italienarna anländer så kan det dock vara svårare att hitta på de populära öarna. Det har alltid löst sig för mig men det kan vara lite svårare. Ett tips är att komma tidigare på dan och inte eftermiddagen när det mesta har hunnit försvinna.

Varför ska ni till Zagreb? Jag tycker om Zagreb väldigt mycket men alla flyr stan under sommarhalvåret. Det finns bussar/tåg. Hade jag fått välja hade jag hyrt bil och kört själv. Det finns fina motorvägar och går mycket smidigare och snabbare att köra själv.

/Suzana
10 juni 2010 14:47
Min absoluta favoritö är Krk. Där finns det bland annat ett ställe som heter Barska som har riktigt fint vatten. Ute vid piren så serverar dom färsk bläckfisk som kan rekommenderas.
14 juni 2010 22:09
Tack för alla tips! Kom gärna med fler om ni har!

Anledningen vi ska till Zagreb är att vi har hittat en löjligt billig biljett hem därifrån!