Kroatien tips.

Av Jowen
4 feb. 2014 20:17
Visningar: 2787
Hej!
Vi har planer på att åka till Kroatien nu i Juli och vi skulle behöva lite tips på vart vi kan åka. Det är min sambo som fyller 40 och hon har länge haft en önskan om just Kroatien, så vi tänkte uppfylla hennes önskan dagen till ära. Vi är en familj på två vuxna och två barn(10 och11år) , planerna nu är att bo på nåt juste ställe, hotell eller dyligt med all inclusive, vi har aldrig prövat detta så vi tänkte ta tillfället i akt. Platsen får gärna vara lugn men ändå med möjligheter till aktiviteter,utflykter och närhet till havet.
Hela familjen ser så fram emot denna resa så vi är verkligen tacksamma för alla tips.
Av Roy
14 feb. 2014 09:22
Hej! Är själv mycket förtjust i Istrien, den "italienska" delen av Kroatien längts upp i norr. Fantastiska historiska städer, finfint badvatten och vacker kustnatur med italiensk prägel på arkitektur och mat. Här hittar ni pärlorna Porec, Rovinj och Pula, alla mycket sevärda och välkomnande. Det finns ett stort urval av hotell, men det är hög tid att boka nu. Tänker ni bila eller flyga?
Hälsningar,
Roy
Av Amluma
22 feb. 2014 10:19
Hej!!!!
Kroatien är mkt vackert laand! Min pappa är från Split så vi åker varje sommar.
Nu i somnar ska vi vara 1vecka i Rovinj som heter apartments Amarin. Ser fantastiskt ut. Bokade via booking. Min vän har varit där & dom var mkt nöjda. Man kan ta båttur in till Rovinj,Porec,Pula. Vi ska ta en tur till Venedig. Vi har varit i Porec flera gånger. Ett hotel som heter Valmar Kristal,finbs även Diamant & Rubin. Dom kan jag rekomendera. Detta i Rovinj har pooler,privat strand både sand och sten strand. Restauranger mm. Vi åker 6 juli. Istrien är mkt fint. Sen har du tex Makarska,Baska Voda, Brela. Dubrovnik fint men dyrare. När vi är i Split så ska vi ta en båtutflykt till öarna Hvar & Brac. På,Brac i stade Bol har du den kända fantastiska stranden Zlatni Rat. Lycka Till !!!! Med vänlig hälsning, Marija
18 mars 2014 22:57
Hej! Grattis till valet av Kroatien, ni kommer att få det jättebra!=) Jag och min sambo har två år i rad åkt till Makarska på Makarska rivieran och vi har trivts så bra. Vi tycker att det var lugnt och skönt utan att kännas för lugnt.

Det finns mycket vackert att se både i själva Makarska och inte alltför långt borta. På min blogg har jag gjort flera inlägg som handlar just om våra besök i Kroatien så kolla gärna där om ni vill ha mer kött på benen!

http://scaniatjejen.se/2014/march/restips-kroatien-makarska-2.html

Kan varmt rekommendera ett besök i både Biokovo nationalpark och Krka nationalpark, otroliga naturupplevelser:

http://scaniatjejen.se/2014/february/restips-kroatien-biokovo.html
http://scaniatjejen.se/2014/february/resetips-kroatien-krka.html

Vi var där andra veckan i juli båda åren och det var underbart väder.=)

Ha det så bra!
21 mars 2014 10:02
Hej!

Just all inclusive är inte så vanligt i Kroatien, men det finns såklart många stora hotell och en del kanske har all inclusive. Det som är stort i Kroatien är att hyra ut lägenheter, ofta med stora balkonger och fin utsikt.

Vill man ha lite mer charterliknande så skulle jag rekommendera området kring Makarska, där är stränderna mycket finare över lag än vad de är i norra Kroatien och gott om utbud av båtutlykter till öarna utanför och mycket restauranger etc.
En ö som sticker ut lite och har kanonfina stränder och stora stränder är ön Pag. Pag stad är jättefin och har en mycket fin strand, hela ön är intressant att utforska, ovanlig.Vill du läsa lite tips från Kroatien så har vi samlat en del på den här sidan, men även från andra länder.
http://ettstorreeuropa.blogspot.se/search/label/Kroatien