Kroatien hvar/makarska

22 maj 2013 20:51
Visningar: 2668
Hej! Jag och min pojkvän åker till Kroatien och ön Hvar på lördag. Någon som har koll hur man tar sig från flygplatsen och till Hvar? Vilken hamn ska man till och hur lång tid tar det? Sen den 30 maj ska vi Makarska. Hur tar man sig då från Hvar till Makarska lättast?
Tänkte kolla om någon har koll så man har en liten koll innan man kommer dit. Tips på grejer att göra där är också välkomna. / Matilda
Av Desires
22 maj 2013 22:14
Hej!
Kul att ni ska till Kroatien - Hvar är en favorit! Tar för givet att du menar att ni flyger till Split då!?
I så fall tar ni flygbussen sedan till Splits stad, bussen stannar precis innan hamnen. Det finns flera ställen att köpa biljetter på, det närmaste är ett biljettbås nära busshållplatsen, sedan kan du också köpa biljetter nere vid hamnterminalen. Det går båtar både till Hvar stad på ön Hvar, men även till Stari Grad (ska ni då till Hvar stad går det bussar dit från den hamnen). Det brukar ta ca 1 timme till Hvar med snabbfärjan - typ katamaran - och ngt längre med den större bilfärjan.

Hvar är en jättevacker ö med fin medeltidsstad (Hvar), lavendeldoftande landskap, trånga gränder, sköna bad med kristallklart vatten i stans vikar eller ute på öarna intill. För ungdomar passar den också bra, det finns en del kul för de unga här, kul barer, after beach mm

Här kan du se mina tips och många foton från ön Hvar http://www.desires.se/#post10

Vad gäller Makarska tror jag det bästa är att ta bussen dit från Split, de går visst rätt ofta, ni kan ju kolla det när ni är vid bussterminalen i Split. Lycka till!