Krka nationalpark i kroatien - värt att se?

12 juni 2007 14:07
Visningar: 2706
Hej!

Har bokat en resa till makarska rivieran en vecka i juli och tänkte höra om nån har lite tips att ge mig. Är sugen på att åka till nationalparken Krka men har ingen aning om var det ligger eller om det går att ta sig dit lätt. Nån som har varit där och vet om det är värt resan?
Vill även köra rafting i Omis, så samma sak där, om nån gjort det berätta gärna!

Vi kommer att bo i Gradac, en by söder om Podgora (om jag förstått det rätt), tror det tar typ en timme till baska voda där ifrån.
Men jag har egentligen ingen aning om var det ligger, hur man kan ta sig därifrån (går bussar?) så alla tips tas tacksamt emot.

Kom igen nu kroatienexperter, ge mig era råd! :)
Av Zoca-
12 juni 2007 16:05
Hej dancer!!!
Trevligt att du ska till Kroatien och det är säkert ett bra val.,trots att själv tycker jag att en vecka är alldelles förlite för att kunna se ett land och uppleva saker i 7dagars period ..det gäller planera och vara aktivt..Gradac är en liten by som ligger på halva väg mellan Split och Dubrovnik och är bra utgångs punkt för många utflykts möjligheter som tex öarna Korcula ,Mljet ,Hvar och Dubrovnik är inte långt borta ..Buss förbindelse brukar vara enkel och bra sätt att resa inom Kroatien..Krka national parken är värt att bäsöka och en dags utfllykt i vackra naturen och bad i vackra Krka är minne för livet (titta in på min sida)..Fråga i Gradac i deras turist birå kanske de organiserar utflykter dit annars mak kan med bussen åka på egen hand eller hyr man bil??Gradac är liten och väldigt mysig by med fina stränder och rena hav inramad i Biokovo berget i bagrundet....Baska voda, Podgora ligger på kustvägen det är bara ta lokala bussar som åker Makarska rivijeran
Trevligt resa
mvh Zoca
p.s. själv åker jag till Kroatien i Juli då blir det fyra veckor i Zadar med planer att göra många en dags utflykter tex Split, ön Pag och Kornati öarna ..