Krka nationalpark

6 okt. 2018 17:08
Visningar: 522
Jag och en kompis har länge funderat på att åka till Kroatien. Då har vi funderat på att bosätta oss i Hvar i 1 vecka. Vi har läst mycket om Krka nationalpark, men vi är lite tveksamma på hur man tar sig dit på billigaste sätt från Hvar. Finns det någon båt som går direkt till Skradin eller om måste vi inom Split? Vi kan nämnligen inte hyra bil. Och vad kommer det kosta för två 18 åringar att åka dit en heldag?
Av Desires
6 okt. 2018 17:48 (redigerad)
Antar att ni då tänker ta färjan/katamaranen från Split till ön Hvar (ca 50 SEK/person, jättebilligt att åka färja här!)
Vad gäller den fina nationalparken Krka, så går det inga båtar direkt till Skradin på fastlandet. Det enklaste sättet för er att ta er dit är via Split - o eftersom ni ej kan hyra bil - får ni ta bussen från Split. Antingen via arrangerade turer till Krka eller eller så tar ni bussen från Split till den lilla byn Skradin, därifrån kan ni cykla eller ta en båttur till entren. Inträdet när vi var där var ca 100 kr/person har jag för mig (men det var några år sedan o vi såg bara vattenfallet).
.....Jag har skrivit ett inlägg om Kroatien o dess NATIONALPARKER HÄR http://www.desires.se/#post51
.....Här googlade jag fram en sida som arrangerar bussturer dit https://www.getyourguide.se/s/?q=Krka%20nationalpark&customerSearch=1
Lycka till, Krka är verkligen sevärt - och ta med baddräkterna!
11 okt. 2018 12:42
När har Ni tänkt att resa? Krka är OTROLIGT populärt som utflyktsmål, mycket vackert och under högsäsong är det massor med folk. Inträdet, i år, låg på 150 kuna (ca 200 kr/pers) under högsäsong, men kan mycket väl höjas 2019. Det enklaste för Er är att hitta en dagstur. Fråga olika turistinfokontor på Hvar.
Trevlig resa.