Kring Krugerparken mm

Av Pmp
25 sep. 2009 23:37
Visningar: 1039
Vi åker till sydafrika i vinter bla kapstaden, krugerparken. Det mesta har jag bokat på nätet, boende flyg, bil mm.
Däremot så är jag lite nois vad gäller sevärdt och göra kring krugerparken inom så där en 10-15 mil. Vi har bara planerat 2 dagar i Krugerparken sen har vi ytterligare 3 dagar då vi kommer då att bo vid White River, Pine Lake. Vad göra runt där om kring, mtb, tracking, gof mm. Ngn som har bra förslag på turer ?????
Hur lång tid tar det att köra från Johannesburgs flygplats till Krugerparken, ca 40 mil ?
Om ngn har någon höjdarförlag kring Kapstaden så vore det topp, vi ska bo några nätter i Hout Bay, sen har vi 3 obokade nätter. Någon som har något förslag, vindistrikten eller ??

// Micke
Av Ansu71
24 okt. 2009 16:36
Finns mycket att göra i Kapstaden området...Taffelberget, Godahoppsudden, Robben island och alla vingårdar, hämta tips hos turistinformationen i Kapstaden. Ta en guidad tur till kåkstäderna – township tour etc...Ni hinner inte så mycket på tre dagar så ni får nog fundera vad ni mest är intresserade av. Vindistriktet Franschhoek är att rekommendera, ta in på ett guesthouse som heter Mont vu Manor(otrolig service!) och ät sen lunch på vingården La Petite Ferme - en underbar upplevelse! Trevlig resa! /Anna
Av Sierra
24 okt. 2009 19:32
Micke!

När du ändå är i området och passerar Pretoria, varför inte kolla in Sydafrikas huvudstad Pretoria och dess pampiga regeringsbyggnad Union Building?
Det är värt besväret att svänga in och titta. Jag har några bilder på min sida.

Dessutom, glöm inte att ta en liten avstickare till den lilla staden Cullinan, ca 30 km öster Pretoria och häng på en rundvandring i diamantgruvan där "The Star of Africa", hittades år 1905 i ett dagbrott. Jag var där 1998 och det är värt ett besök. Gruvan är numera nerlagd. Mer info i länken.
Tänk dock på att du inte får ta med något du hittar inom området...:-))
http://sv.wikipedia.org/wiki/Cullinandiamanten

God tur!
Av Fdp
21 dec. 2009 18:52
Ni har valt en bas med nära anslutning till Krugers södra portar. Om ni tänkt er en smakbit av Kruger räcker det säkert med två dagar, men vill ni se hela parken (och öka möjligheterna till att se leopard) vill jag påstå att minimum är tre dagar. Tänk på att vara vid parken när man öppnar. Under dagen gömmer de flesta djur sig för solen och är svåra att se. Tidig morgon och timmarna innan parken stänger är bästa tider. Mitt på dagen blir det mycket transporter, fågelskådande och diverse hjortdjur.

Att köra från Johannesburg till White River tar 6-8 timmar beroende på vad man uppskattar för marschfart. Ta er ut "bakvägen" från flygplatsen mot Middelburg så vinner ni lite tid. Vägarna i området är bra och beroende på färdväg kan ni hamna på avgiftsbelagd motorväg. Jag vill avråda från att ta sig in till Pretoria, där det numera är ganska rörigt, om ni inte hittar där redan.

Drakenbergsområdet, som ligger norr om White River, är fyllt av fina utflyktsmål och upplevelser I norr finns, i närheten av Olifantporten till Kruger, Swadini Reptil Park och Hoedspruit Cheeta Project. Strax söder därom hittar man Blyde River Canyon (Afrika näst största canyon) med de tre rondellerna. Gillar man växter finns här också, liksom i Krugerparken, ett stort Baobabträd (Baobab är världens största sukulent). Blyde River Canyon är naturreservat, som man kan vandra i, men då får man räkna med en dag till detta. I området finns också ett antal vattenfall med namn efter europeiska huvudstäder och för att nå toppen av fallen krävs en del "klättrande" på de stigar som finns. Bourke´s Luck Potholes kan också varea värt ett besök liksom Ekogrottorna. Förflyttar man sig något söderut kommer man till God´s Window, som är en utsiktsplats där man klara dagar kan se bort till Mocambique och i dalbotten en frodig grönska.

Därifrån är det inte långt till staden Graskop, som har världens största gunga. Världens största bungy jump finns i södra SA och de som provat både har Graskop som etta när det gäller adrenalinkick.. En och en halv mil väster om Graskop ligger den gamla guldgrävarstaden Pilgrim´s Rest, som numera är kulturminnesförklarad och ägs av staten. Vid vissa tider finns möjlighet att prova på att vaska guld (och man får ta med sig det man hittar). På vägen mellan Graskop och Sabie ligger Mac-Mac Falls.

Är man intresserad av forellfiske tar man en tur till Lydenburg och även om fiskeintresset är skralt kan man åka vägen över Devil´s Knuckles och Long Tom Pass (där den sista i bruk varande kanon fanns). Därifrån kan man ta sig hem till White River.

Det finns mer i trakterna, men med tre dagar till buds och ett försök att undvika långa transportresor tycker jag detta kan räcka!