Kreta eller Thassos

29 okt. 2008 14:39
Visningar: 2655
Hej!

Alldeles ny till denna sida så jag hoppas att jag får några svar iallfall :-)

Vi ska åka på bröllopsresa nästa år och kan inte riktigt bestämma oss om det blir Kreta-kato daratso, agii apostoli eller Thassos-skala potamis, skala prinou, allt hjälper, lägenheter, restauranger, stränder ect.

Alla tips hjälper *ler*

Tjohej!
Av Katitzi
29 okt. 2008 14:48
Vet inte hur mycket du känner till Grekland, men allmänt kan man väl säga att de orter du nämner på Kreta är betydligt mer turistfierade än de på Thassos. Thassos är en mindre och mer lättilgänglig ö än Kreta som är stort med långa avstånd. Som du märker är jag nog svag för de lite mindre öarna. Jag föreslår att du går in på sidan www.kalimera.nu där det finns hur mycket greklandstips som helst! Lycka till!
29 okt. 2008 14:50
Tack Katitzi! Ska gå in på kalimera.nu :-)
Av Anna__
29 okt. 2008 18:53
Hej!
Nu har jag inte varit på Thassos, men jag har varit på Kreta. Det var en trevlig ö, absolut, men som bröllopsresa skulle jag nog INTE valt just Kreta. Det är tyvärr för mycket turister - trots att vi hyrde bil och åkte runt till andra, mindre turisttäta ställen. Men om ni inte störs av sånt, så är Kreta kanske ett alternativ.
Hälsningar
Anna
29 okt. 2008 21:53
Hej Tigerpearl

Vi var på Kreta i maj-juni och bodde på ett ställe, som hette Kalamaki. Därifrån gick vi en promenad till Agii Apostoli. De båda ställena är enligt en guide om Chania och områdena runt omkring, de lugnaste och minst turistpåverkade ställena i det området. Gå in på www.kalimera.se, så kan du läsa om det där. Han som har Kalimera skriver enbart om Grekiska öar. Så där kan du säkert också finna tips. Jag vet att många människor föredrar Amorgos som trevlig ö. Vi har inte varit där, så jag kan inte den ön.

Gilla
31 okt. 2008 16:33
Nu har jag kollat på Parga och Samos också...HJälp! Måste det finnas så mycket val *ler* Någon som ha tips om dessa två?

Tjo!
31 okt. 2008 17:11
Parga ligger ju på fastlandet men har klar 'ö-känsla'. Fästning på höjden ovanför staden, mysig hamn, härlig strand. Fördelen här är alla utflykter du lätt kan göra. Hyra bil och åka inåt landet eller ta båttur ut till öarna utanför. Var länge sedan jag var där nu (1997) men det är säkert lika mysigt fortfarande. Åtminstone ser det så ut om man tittar på nya bilder därifrån.

Samos är en härlig ö. Massor med härliga stränder, fin natur (kanske inte så snyggt där det brunnit uppe i bergen, det brinner nästan alltid på sommaren på Samos), roliga vägar att köra med fantastisk utsikt mm. Ön är tillräckligt stor att du har att göra ett tag om du vill utforska ön. Vi hoppas komma iväg till Samos inom några år i alla fall. Då kommer vi att bo i Pythagorion. Precis lagom stort samhälle, med gott om restauranger och pubar. Båtar går härifrån om man vill göra en tur till någon närliggande ö t ex Patmos.

Lycka till med planeringen!
5 nov. 2008 11:20
Tack för all info, jag kollar vidare :-)
5 nov. 2008 11:59
Jag och min sambo va på Kreta i maj och jag kan verkligen rekomendera att åka dit. Åk till Chania kusten. Vi kommer själva att åka tillbaka någon dag.
12 nov. 2008 11:19
Vill tacka alla som har svarat :-)
Känner oss fortfarande kluvna om vart vi ska åka...
Har läst reseprat både här och på kalimera..nu får nog fästmannen kolla lite nogrannare så vi kan besluta något...ibland vill man ju åka överallt men man hinner ju bara till ett ställe i taget *ler*

Tjing!
25 nov. 2008 12:15
Hej igen!

Nu är även Naxos på tapeten...
Någon som har tips?

Hejsvejs!