Kreta; Chaniakusten; Agii Apostoli

16 mars 2006 10:28
Visningar: 7337
Ska till Agii Apostoli nu i Juni. Är det någon som har varit där och har tips på trevliga saker att göra? T.ex. bra restauranger, roliga utflykter mm.
17 mars 2006 21:26
Hej Saturnus Resor!
Vad lustigt, jag tittade också på Chania Agii Apostoli innan vi nu bokade v. 22 på Samos/Pythagorion istället! Det verkar jättebra i Agii Apostoli! Jag vet redan att badet är kanon i Chania-kusten. Vi bodde i Agia Marina/Kato Stalos för några år sedan. Jättefina stränder! Agii Apostoli ligger ju dessutom ännu närmare Chania stad, och där är det bara helt underbart! Charmiga gränder, mysig hamn, bra shopping, och säkert "lagom" med folk nu i början av Juni. Se till att ni letar er riktigt långt in i den äldsta delen av staden, där finns det ställen som inga turister hittar till, riktigt mysigt!! Det är gamla murar bevarade lite här och där, och rätt som det är ligger en mysig restaurang där bakom...

Ha en bra resa!
/Jennie
Av Legusta
16 apr. 2006 17:21
Finaste badet som jag upptäcte där var på Falassarna underbar håla som man gärna tar en åktur och badar för dagen, se bild (http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/bilder/3198). Annars så kan jag varmt rekommendera Paleochora en småskalig gammal pitoresk grekisk stad med charm och två underbara stränder både sten och sandstrand, se bild (http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/bilder/1622) Annars är Elafonisi (Kreta's motsvariget på tropikerna) värt att göra en dagtur ut till, var tidig för det kommer mycket folk hit, se bild (http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/bilder/3212). Plataniakusten har jag inte mycker till övers för, för mycket charter, orent vatten och starka strömmar, se bild (http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/bilder/3215). Jag kan varmt rekommendera en taverna i "Elos" på vägen mellan Chania och Paleochora, ligger mitt i byn efter vägen.....underbar mat....se bild (http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/bilder/3210).
16 apr. 2006 19:56
Det bästa är att på egen hand hyra bil o resa runt hela ön om man har tid.
Vi for tvärsöver ena dagen o sen söderut o sen längst till västra delen o det var rikgtigt kul. Hyrde bil ett par dagar o hann med en hel del.Spännande serpentinvägar o fasliga kurvor med tvärstopp bakom nästa knut där det stod en hel flock med får helt plötsligt. Hittade en massa trevliga restauranger runt om o utanför turiststråken.
Mvh Eva
Av Lejonet
29 juli 2006 15:46
hej! vi är en barnfamilj som åker i början av september. kan ni inte ge oss lite tips?! är det långt mellan agia marina och agii apostoli, det kanske är bättre på apostoli? kom med råd, vi vill ha det ganska lugnt och bara mysa och shoppa lite på kvällarna och sola o bada på dagarna, sen måste vi ha lite yta att ha vår son på som springer runt och ska upptäcka allt! stort utbud av resturanger är av stor vikt! mvh lilla familjen