Krabi och Phuket

Av Krisse
4 sep. 2006 15:04
Visningar: 1550
Hej!
Ska till Krabi och Phuket i mars nästa år och resa runt lite. Vad får vi inte missa? Behöver inte bo fint, bara det är frächt. Vill ha lite lugnare område med fina stränder.
Tar tacksamt emot tips!
Av 368577
5 sep. 2006 09:31
Hej Krisse !!!!

Vi skall själva till Krabi i mars nästa år, är i samma sits som du vet inget om Krabi mer än vad jag läst på nätet.
Det jag inhämtat från nätet ser lovande ut, det finns allt en hel del möjligheter att resa run på egen hand eller i grupp. Jag och min hustru försöker att alltid ta oss runt i det land vi besöker på egen hand, det ger alltid så mycket mer, kommer närmare befolkningen och får se hur de verkligen lever. Vi flyger från Stockholm/Skavsta den 24/3-07. Vi har bara besökt Thailand en gång tidigare och det var i Kaho-Lak då de första turisterna fick möjlighet att åka dit.

M.V.H 368577
Av Legusta
5 sep. 2006 19:23
Om ni vill bo på lugnare ställen runt Phuket & Krabi kanske Kho Lanta kan vara något för er.

Kho Lanta är så fridfullt att en segelbåt som dyker upp blir dagens händelse. Ön har ett 20-tal stränder och en djungel av kokospalmer. Stranden är fredad för all kommers - ja till och med solstolar är bannlysta, förrutom hotellens egna.

Från november till April är den här vackra viken en populär destination bland turister som söker en mindre hektisk miljö än Phuket. Ao Nang ligger 18 kilometer väst om Krabi stad. Stränderna Ao Nang och Ao Railey Beach ligger utanför Krabi i ett surrealistiskt berglandskap med skrovliga toppar liksom fodrade med djungelgrönska. Under säsong är Ao Nang en bra bas för dagsutflykter med långsvansbåt till den intagande Ao Railey Beach och Phra Nang, annars finns det härliga öar som Kho Hua Khwan (Kycklingön), Koh Hong, Kho Poda, Koh Tup, Koh Mai Phai, Kho Yung och Phi Phi Island.

Själva Krabi stad är jämnstor med Växjö och ungefär lika sömnig som densamma. Det mesta av bebyggelsen är nytt och gjutet i betong och cement. Gatulivet är typiskt thailändskt och långt ifrån enbart inriktat på turisters plånböcker. Jämfört med många andra platser är prostitution och drogmissbruk relativt osynligt här. Shoppingmöjligheterna är hyfsade, utan att vara överdådiga. Skojigast är marknaderna med färsk fisk, grönsaker och ett överflöd av wokpannor, chili och läckra maträtter.

Källa: http://www.2thai.nu
Av Catina
20 okt. 2006 12:59 (redigerad)
Hejsan!
Vi åkte runt på egen hand i Phuket i 2 v.Började från norra sidan ner till södra och stannade ca 2-3 dar på ett ställe och åkte sen vidare med båt till Phi Phi öarna och Krabi.I Phuket finns Bangtao beach eller Kata beach om ni söker lugn och ro och även Riley beach i Krabi.Väldigt frächa bungalows på de ställena.
Besök Phi Phi öarna och Chicken Island.Similan Islands ska också vara bra men vi hann inte se de.
Vi var till Phuket år 2003 så jag vet inte hur det ser ut idag efter tsunamin.
Av Lolla
20 okt. 2006 17:24
Hej catina,
har själv gjord en rundresa i södra thailand, stannade dock inte så mycket i phuket, vi bodde på Kata, men åkte på utflykt till Karon och Patong också.
min fråga till dig är vilka stränder du tyckte var finast på phuket, jag menar utav de vi inte besökte, t ex Surin, Bangtao, kamala, kata noi....

Vi ska till kanske till thailand igen nu till våren, och vill se det vi missade förra gång.

tack för svar
lola.
Av Legusta
22 okt. 2006 08:36
Hej Lolla jag har också rest runt på dom flesta av Phukets stränder och min egna favoriter är: Freedom Beach, Nai Harn och Nui Beach.

Fast det du inte bör missa är dessa underbara öar i närheten Similian Island som ligger i Indiska Oceanen, tio mil bort i Andemanhavet.

Här finns Thailands bästa dykvatten - ett siktdjup på över 30 meter, 240 olika sorters korallrev, mängder av färggranna fiskar och ibland jätterockor och valhajar. Öarna brukar finnas med på topplistorna över världens bästa dyk. Ögruppen består totalt av nio öar. Dagstursbåtarna brukar ankra vid Campbell Bay på Koh Similan, en bukt så vacker att den ofta används i turistbroschyrerna över Thailand.

Sedan har du andra öar i bukten mellan Phuket och Krabi som: Kho Hua Khwan (Kycklingön), Koh Hong, Kho Poda, Koh Tup, Koh Mai Phai, Kho Yung och Phi Phi Island.

Det finns massor av fina öar att se om du har tid att besöka Koh Lanta som också gör turer ut till vackra paradisiska öar runt omkring.
Källa: http://www.2thai.nu
Av Catina
22 okt. 2006 14:23
Hej lolla!
Vi har bara varit på Bangtao beach,Patong beach,Karon beach och Kata beach.
På Bangtao beach var det ganska grumligt vatten men annars helt ok strand och
+ att det bara fanns ett fåtal människor där.
Av Krisse
30 dec. 2006 23:20
Har nu kommit en bit i planeringen och tänker antagligen även åka till Koh Lanta. Någon som har boendetips där? Funderar även på Koh Mook, men vet inte hur långt det är från Koh Lanta och om vi hinner dit. Boende där? Tips någon?