Krabi/Koh Lanta - transport, boende, barnvagn?

Av Sara74
24 feb. 2009 14:59
Visningar: 1373
Hej!

Har just bokat sista-minuten-flygstolar till Krabi åt mig och sonen, åker på fredag! Nu funderar jag på hur man smidigast och billigast tar sig från flygplatsen (landar kl 6.45 lördag morgon) ut till Koh Lanta? Tänkte börja med ett par dagar på Klong Dao stranden och sedan resa vidare till andra stränder/öar, några bra tips på boende etc? Har inte varit i Thailand på nästan 15 år och det verkar som priserna stigit rejält sedan dess. Kan man hitta ett ok boende (nära stranden, gärna barnpool o någorlunda fräscht - behöver dock inte TV och AC) för runt 200 kr? En sista fråga, är det någon idé att ta med vagn till en 3-åring eller är gatorna fulla med gropar och annat att det är bättre att promenera och ta tuk-tuk längre sträckor? Är det bökigt att ha med vagn när man åker tuk-tuk och båt?

Tacksam för svar och tips!!
/Sara
25 feb. 2009 10:31
Hej!

Jag rekommenderar detta ställe. Vi va där för exakt ett år sedan, helt underbart. Det ligger på en mindre strand, men lugnet här är helt fantastiskt. Det är en familj som driver det, ett litet ställe med bara 8 bungalower om jag minns rätt. De har en som som är helt underbar, han flörtar med alla och lekte med barnen som bodde där när vi va där.

Det finns pool, med liten barnpoolsektion i. Vet dock ej hur det är att ha vagn där. De närmsta restaurangerna ligger om man går via stranden, det är supermysigt på kvällarna när man sitter och äter kvällsmat i mörkret mitt på stranden.

När det blir ebb försvinner havet ut och det blir svårbadat för det blir så grunt, men då låg vi vid poolen istället, som svalkade skönt.

Om man går ca 400m uppåt (från stranden) kommer man till huvudgatan, där finns det lite billigare ställen att äta på om man jämför med stranden, men det är knappt märkbart för våra plånböcker :)

Detta stället var himmelriket för oss, och vi stannade i en hel vecka. Det var lugnt och skönt. Vill ni va på ett ställe med fler turister och närmre kommunikationer osv, så är kanske detta stället inte det bästa.

Kolla in deras hemsida och läs mer. Det finns även information om hur man tar sig dit! Vi tog färjan dit från Krabi, och åkte minibussen hem. Det var jättesmidigt med minibussen då den tog oss direkt till flygplatsen i Krabi.

http://niceandeasylanta.com/bungalow_rate.html