Kostnad för att bila i Californien ca 2 veckor

5 apr 2006 14:36
Visningar: 8390
Hej.
I sommar ska jag och min flickvän åka till San Francisco/Californien/Nevada under 3 veckor. 2 av dessa veckorna tänkte vi spendera med att bila runt i Californien/Nevada. Nu är jag bara lite nyfiken på vad dagskostnad på detta skulle kunna tänkas bli. Tänker mest för boende/mat/dryck då. Finns det gott om motell och sånt att sova på? Vad kostar det?

Tänkte bara så man inte tar vatten över huvudet här.

mvh
/K
5 apr 2006 16:01
Hej hej. Bilade från Los Angeles till Las Vegas för några år sedan och om man håller sig till de stora motorvägarna så ska det inte vara några problem med motell m.m. Skulle tippa på att kostnad för boende blir ca 50 dollar per person per natt, men det finns säkert billigare alternativ. När man räknar på måltider i USA brukar jag säga att om man vill äta lite finare så får man räkna med >20 dollar + dricks per måltid och om man vill ha slabbig snabbmat 10 dollar per måltid.

Hoppas du får en underbar resa och glöm inte att berätta hur du haft det, planerar själv en bilresa i USA.

Mischa
6 apr 2006 14:51
Okej. Tack för svaret :)
Av Sune
8 apr 2006 05:15
Hyrde bil där för en månad sedan för 2000 kr för tio dagar, inklusive alla extra avgifter som jag betalade i förväg.
Dessa låga priser är dock svåra att hitta på plats. Annonserade priser bli ofta dubbelt så höga när man lagt till alla extra försökringar som de övertalar en att ta. Kolla upp om ditt VISA-kort har självrisk-eliminering gratis, om man betalar bilen med kortet. För billiga (dock rena och fräscha) motel med kabel-TV och pool, se www.motel6.com men det finns massor av andra motel om man vill köra om omkring och leta. McDonalds har ett större utbud på frukostar (utan hamburgare) än i Sverige. Deras Big Breakfast kostar 4 dollar. Andra restauranger är alltid minst dubbelt så dyra som McDonalds, för alla måltider.

Tänk på att i USA är utbudet stort när det gäller allting, motell, bilar, mat, kläder. Det går att leva billigt, om man vill. Överallt kan man också hitta "booklets" med rabattkuponger till en massa motell. Och rabatterna är stora. Tag med så lite kläder som möjligt, men fyll väskan när ni är där. Då sparar man in en stor del av resekostnaden. Märkesvaror reas ofta ut till mycket låga priser.
10 apr 2006 12:14
Citerat från sune:
Hyrde bil där för en månad sedan för 2000 kr för tio dagar, inklusive alla extra avgifter som jag betalade i förväg.
Dessa låga priser är dock svåra att hitta på plats. Annonserade priser bli ofta dubbelt så höga när man lagt till alla extra försökringar som de övertalar en att ta.
Har bokat in hyrbil hos några som heter "Thrifty car rentals".
Har fått ett bokningsnummer och ett "kvitto" på min mail, men ingen betalning ännu - det tar man på plats. Antagligen på grund av att de ska kränga på en alla de där försäkringarna..
"Estimated Grand Total (SEK) 2.758,89 ", för en "Compact 4-door (Unlimited miles)".
Detta pris är beräknat för 2 veckor.
Men du säger att det kan bli det dubbla när det väl kommer till kritan?
Det är ju bra att veta.

Kanske vore det smartare att boka med någon där man betalar i förväg via nätet, inkluderat med de vanligaste försäkringarna.. Känns som det minimierar risken att bli "blåst"..

tack för svaret!
Av Emelie
13 apr 2006 16:26
Jag bilade för två år sedan mellan SanFrancisco, LasVegas, LosAngeles, SanDiego mm.
Priserna är ganska lika med Sveriges. Restaurang och matbutikerna något billigare, men annars är det ungefär som vår prisklass på olika saker. Motell finns det verkligen gott om, både i städer och längs vägkanter i "ödemarken" med priser från 20 dollar/natten uppåt.
Hoppas ni får 3 trevliga veckor... :)
18 apr 2006 16:22
Citerat från emelie:
Jag bilade för två år sedan mellan SanFrancisco, LasVegas, LosAngeles, SanDiego mm.
Priserna är ganska lika med Sveriges. Restaurang och matbutikerna något billigare, men annars är det ungefär som vår prisklass på olika saker. Motell finns det verkligen gott om, både i städer och längs vägkanter i "ödemarken" med priser från 20 dollar/natten uppåt.
Hoppas ni får 3 trevliga veckor... :)
Tackar!
& Tack för infon :)
Av Jankai
18 apr 2006 17:10
Du kan kolla priser på hyrbilar på Resguiden.
Gjorde en sökning på 10 dagar just nu och hamnade på 2.315.

Lite fler tips hur man bokar flyg, hyrbil och hotel billigt kan du hitta på min privata blog www.resbilligt.blogspot.com.

Trevlig resa
Av Pan
19 apr 2006 10:37
Hej, ett tips om hyggligt motellboende är Motel6 (ingår i Accor-kedjan).
/ pa
19 apr 2006 10:52
Tack alla. Det är noterat.
Snälla hjälp oss att planera vår miniroadtrip i Kalifornien i september
USA Piiia, 24 maj 2017
Updaterad av Piiia för 6 veckor sedan
23
Hej! Jag vore sååå tacksam om ni kunde hjälpa mig med att få till en lagom roadtrip då jag och min äldsta, närmaste vän äntligen skall få till en resa tillsammans till Kalifornien. Ingen av oss har varit där tidigare. Vi flyger till och från San Francisco och stannar i 14 nätter. Dag 1 landar vi ...
NY - Snälla hjälp oss att planera vår miniroadtrip i Kalifornien i september!
USA Piiia, 1 aug 2017
Updaterad av Piiia för 6 veckor sedan
27
Hej! I maj skrev jag nedan tråd, men p.g.a. mitt arbete blev vi tvungna att boka om datumen vi skall resa. På grund av alla kloka svar vi fick i den tråden, så har vi också tänkt om och skippar highway one mellan SF och LA. Vi flyger också nu in och ut från olika städer. Vi har också nu fått ...
Roadtrip i Kalifornien
USA Alfiee, 22 jun 2017
Updaterad av Lexy för 7 veckor sedan
12
Hej, Vet att det finns tusen trådar om detta redan men hoppas ändå att någon orkar svara på just vårt (jag och min sambos) tänkta upplägg för en 17 dagars roadtrip i månadsskiftet September-Oktober i år. :) Har lite frågor som jag hoppas få svar på. Ungefärligt upplägg (med lite buffertdagar ...
Vi bloggar om vår roadtrip i Kalifornien (samt delar av Arizona, Utah och Nevada). Följ med på resan!
USA Ingridjosefin, 29 maj 2017
Updaterad av Andreassofus för 15 veckor sedan
8
Hej allihopa, Vi har startat en blogg med anledning av vår roadtrip i västra USA som går av stapeln om en vecka. Vi skriver lite om förberedelser innan, planerad rutt mm, samt kommer uppdatera längs vägen. Vet själv hur roligt jag tycker det är att läsa resebloggar, särskilt när man kanske ...
5 veckor - Florida + Kalifornien, Roadtrip med barn
USA Moniq, 22 jun 2016
Updaterad av Moniq för 26 veckor sedan
39
Här kommer den never-ending ämne och även om jag har läst tusentals svar både här på reseguiden (som är den bästa reseforum) och även andra forum och sidor har jag fortfarande vissa tveksamheter. Jag skulle VERKLIGEN uppskatta alla råd och tips gällande min resplan och ge förslag på hur man kan ...
Road trip Californien
USA Lancer, 21 feb 2017
Updaterad av Lancer för 26 veckor sedan
12
Hej ! Vi, 2 vuxna 1 tonåring ska göra en road trip i californien i sommar. (Juni-juli 4 veckor) Det vi funderar på är hur mycket av boendet tror ni man måste ha förbokat, det är ju högsäsong .... Vi landar i San Jose, tar sedan kustvägen ner till LA med ett par stopp på vägen ner. Några ...