Köra genom Death Valley - endagstur eller övernattning?

Av Benmi
18 nov. 2016 03:40
Visningar: 592
Hej!

Nästa sommar kommer vi att tillbringa ca tre veckor med att åka runt på USA västkust, ffa Kalifornien men förmodligen med en avstickare till Nevada (Grand Canyon/LV). Vår tänkta rutt går LA - SD - Phoenix - GC - LA - Mammoth Lakes - Fresno - SF, sedan HW1 ner till LA igen.

Min fråga gäller framför allt biten mellan Grand Canyon och San Fransisco. Vi har bara en övernattning i LV, vi är egentligen inte så intresserade av att se stan (varit där, visst var det en upplevelse men inget jättebehov av att se stan igen, barnen - 7 och 4 - är inte särskilt intresserade av sånt). Sen tänkte vi åka vidare mot Mammoth Lakes via Death Valley. Men jag funderar på om det är en rimlig dagstur LV - ML, eller om vi borde göra ett övernattningsstopp längs vägen? Hur tror ni det funkar med tanke på värmen och så? Jag har läst på forumet och det verkar vara lite skilda bud?

Sen tänker jag mig två nätter i Mammoth Lakes, ska man satsa på en dagsutflykt till Yosemite eller funkar det att köra parken dagen då vi kör från ML mot Fresno (eller annat nattstopp väster om Yosemite, vi vill gärna till sequoia NP)? Å ena sidan tänker jag att det är bättre med en dagsutflykt när vi inte behöver checka ut och checka in på ett nytt ställe, å andra sidan att Yosemite Valley ändå ligger "på vägen"?

Så svårt att försöka planera en bra resrutt utan att ha riktig koll på avstånd och körtider, då är det bra att reseguiden finns! ;) Tack på förhand för hjälpen!
Av Marulk
19 nov. 2016 10:27
Alldeles lagom dagstur LV-ML .....som du säkert redan vet är DV väldans hett på sommaren. Ladda både bil o passagerare med vatten.
Bra val med 2n i ML, en mysig stad på hög höjd. Är ni intresserade av vandring o dagsturer finns här många alternativ som tex Devils Postpile o Rainbow Falls
Av Katrinl
19 nov. 2016 10:58
Vi åkte LV till ML i somras och det var en lagom dagstur. Men det tog en dag och vi stannade så ofta vi ville och tog det lugnt. Det var en av våra bästa dagar på resan pga allt som vi upplevde. Jag var lite orolig för hettan och det var 48 grader den dagen men det var helt okej. Ha inte för svalt inne i bilen så det blir för stora kontraster.
Av Katrinl
19 nov. 2016 11:04
Vi körde från ML in i Yosemite vid 10 och tog en övernattning inne i parken för att köra ut ur parken dagen därpå. Vi hann stanna på alla ställen längs vägen som vi ville och gjorde två korta vandringar i parkens mitt
( som funkar med mindre barn) Detta var lagom för oss. Nästa gång vill jag gärna göra en lite längre vandring. Skulle inte välja att bara köra igenom på en dag.
19 nov. 2016 11:18
Håller med om att LV-ML är en lagom dagstur. Men ni kommer vara framme ganska sent i ML vilket gör att ni bara får en heldag där om ni stannar två nätter. Finns en hel del att se där så kanske tre nätter blir lagom för att få två heldagar. Finns ju även Bodie Ghost Town som är en riktigt häftig dagsutflykt från ML.

Likt Katrinl skriver, ta en natt inne i Yosemite efter ML så hinner ni bättre med alla sevärdheter. Då kan ni skippa att sova i Fresno. Kan nog bli svårt att hinna med Sequoia, ligger liksom inte direkt på vägen till något ställe ni ska till i övrigt.

Gör upp en plan med hur många dagar på varje ställe ni tycker blir lagom så kan du få lite feedback här igen. Finns risk att det blir lite stressigt med de platserna du nämnt nu. Som andra nämnt här på forumet vill man ju hinna med så mycket som möjligt men det får inte bli så mycket att ni måste stressa er fram. Får ni skippa något blir det ju bara motivation till att spara ihop till en ny USA-resa! :)
Av Benmi
19 nov. 2016 21:33
Hej! Tack för svar. Jag tror no att vi skippar Fresno och Sequoia den här gången... Läste att delar av Yosemite var avstängt för renovering, men de planeras visst öppnas till våren 2017. Dock vevrkar det som att boenden inne i Yosemite redan är fullbokade, någon som har ett bra nära boende att rekommendera på västra sidan?

Vår (preliminära) plan just nu ser ut som:

Landar i LA, 2 nätter där för att acklimatisera oss. (Vi är inte så intresserade av att turista runt i stan, så två nätter känns som det räcker.

Dag 3 - San Diego (och Borrego Springs på vägen dit!), 2-3 nätter här

Dag 6 - Phoenix, mellanstopp på väg mot Grand Canyon. (Om inte någon har förslag på en bättre rutt SD-GC?)

Dag 7-8 - Tusayan/Grand Canyon, 2 nätter

Dag 9 - Las Vegas
, en natt

Dag 10 - Genom Death Valley till ML

Dag 11-13 - Mammoth Lakes

Dag 14-15 - Yosemite

Dag 16 - 18 - San Fransisco

Dag 19-20 - Highway One (förmodligen stopp med övernattning i Monterey/Carmel och Morro Bay)

Dag 21-22 LA, på morgonen dag 22 flyger vi till Florida där vi tillbringar en månad, så den här första delen av resan är ren sightseeing/naturupplevelser.
Av Marulk
19 nov. 2016 22:04
Boende v om Yosemite - lite beroende vilken väg ur ni tar, sydväst via Mariposa så sök boende i tex Oakhurst, kör ni nv finns tex Sonora, Columbia eller Jamestown
Väljer ni nv får ni sen en fin dagstur mot SF med förslag om rutt via Napa/Sonoma o Golden Gate norrifrån