Köra bil i Sydafrika?

Av Msdr
1 nov. 2011 20:59
Visningar: 5084
Hej!

Planerar äntligen resa till Sydafrika och förmodligen blir det till att hyra bil.
Ni som har kört bil i Sydafrika, har ni några synpunkter kring säkerhetsaspekten? Vi är två tjejer som åker, själva bilkörandet i sig är inget bekymmer och inte vänstertrafiken heller, men har ni varit med om några incidenter med car jacking eller nåt annat, eller uppfattade ni det som säkert att köra runt på egen hand?
Vi kommer givetvis hålla oss borta från slumområder och Johannesburg i största allmänhet, men på landsvägar och neråt Kapstaden?

Är februari/mars en bra tid att åka?

Tack på förhand!!
Av Desires
1 nov. 2011 22:05
Vi bilade (225 mil) där för ett par år sedan. Det var fantastiskt! Vi tyckte inte att det var några problem överhuvudtaget att köra där och var inte med om några incidenter alls.

Resan i korthet: Flög till Johannesburg, därifrån hyrbil mot Krugerparken; stannade i Sabie samt en natt i Moholohole, I Krugerparken bodde vi 2 dygn, sedan bilen tillbaka till Johannesburg o flyg till Port Elisabeth. Hyrbil från PE till Hermanus, vidare till Knysna, Stellenbosch samt Kapstaden de sista 3 dagarna före avresan till Sverige.

Tror bästa tiden att vara där är mellan oktober-april så februari mars är nog OK.
Vattnet är ofta kallt längst Sydafrikas västkust, något varmare öster om Godahoppsudden och ännu varmare ju längre österut man kommer. Vi var i Kapstaden i november, då kunde man inte bada i havet där, alldeles för kallt, men det var 25-30 grader i luften!

Här är berättelse om vår resa på min reseblogg om du vill titta
http://www.desires.se/#post0

Av Msdr
2 nov. 2011 08:44
Tack för snabbt svar! Det håller som om vi ska våga köra bil ändå :)
Av Jes1blu
2 nov. 2011 16:14
Tjena!
Grattis till erat beslut att åka till SA! Ett av de mest fascinerande och vackra länderna i världen!
Det där med "förmodligen" hyra bil, är inget förmodligen alls! Ni MÅSTE hyra bil, om ni skall få ut något av eran resa! Visst, kan ni göra som många andra som åker till Kapstaden och inte lämnar den alls utom när de hoppar på någon turistfärd...men, hoppa detta och kör själv!
Kapstaden är en stad som alla andra städer av lite storlek. Brott och andra tråkiga incidenter existerar! Kör ALDRIG på natten! Kör ALDRIG in i kåkstäderna, ens på dagen! Parkera, på upplysta eller bevakade p-platser, använd normalt folkvett! Undvik Joburg!! FRUKTANSVÄRD stad!Livsfarlig och hemsk på alla vis! Köra bil går hur lätt som helst! Jättefina vägar och kommer ni utanför städerna, så är folket fantastiska och mycket hjälpsamma! Missa inte att köra R44 från Gordon´s Bay österut, vacker så det gör ont i ögonen! Har du fler frågor, så bara ställ dem! Jag skall göra mitt bästa för att hjälpa dig!
Mvh/ Lars
Av Msdr
2 nov. 2011 20:09
Tack för svar!! Det låter ungefär som vi hade tänkt oss, försiktiga, men ändå genomföra det :)
Har sett fram emot länge att åka till Sydafrika, önskar man hade möjlighet till mer än 2 veckor där, men bättre det än inte resa alls iaf :)