Konsumentverket granskar fyra resebolag som dröjer med återbetalning

Av Frodo
27 maj 2020 17:11
Visningar: 635
"Konsumentverket har inlett en tillsyn mot fyra olika resebolag för att de inte betalar tillbaka pengar till sina kunder för inställda resor tillräckligt snabbt.

I spåren av corona-krisen har väldigt många flyg- och paketresor ställts in. Den som har bokat en resa ska enligt lagen få tillbaka hela beloppet om resan blir inställd. Och det ska dessutom gå snabbt.

– Vad gäller flyg så är det inom sju dagar och vad gäller paketresor så är det inom fjorton dagar, säger Maja Lindstrand, som är jurist på Konsumentverket, till SVT Nyheter."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/konsumentverket-granskar-fyra-resebolag-efter-vag-av-anmalningar

Jag har själv blivit erbjuden ett presentkort istället för pengar från Airtours. Självklart inte OK!
28 maj 2020 10:38
Jag fick just nyss ett mail från min "agent", som jag ibland anlitar i reseärenden. Man sa att upp till 1 månad är vanligt att det kan dröja, speciellt nu i Coronatider, så man föreslog att jag skall avvakta. Har inte bolaget hört av sig efter detta, så skulle jag återkomma.
Av Evoline
28 maj 2020 11:30
Har gått snart 2 månader för mig och inga pengar än för en av mina resor.

Tog knappt 1 vecka att få pengarna tillbaka med China Southern Airlines, och de har gratis avbokning i vanliga fall också, spelar ingen roll om det är corona-tider.
9 juni 2020 15:10
Skulle åkt till Teneriffa i början på april men det blev ju inte riktigt av. Apollo upp oss en 3 veckor innan avresa och frågade om vi ville boka om eller få pengarna tillbaka. Vi valde att få pengarna tillbaka, tog dock ett ganska bra tag innan pengarna slutligen kom, men de kom i alla fall.
24 maj 2021 22:25 (redigerad)
Detta är mycket viktigt och jag är tacksam mot vår regering för att den kontrollerar och övervakar olika finansiella företag vid bedrägeriet. Det är väldigt viktigt. Jag undersöker alltid och läser mycket information innan jag gör några viktiga finansiella affärer. På webbplatsen https://bastakreditkort.se/kort/resurs-bank/supreme-card-world läste jag till exempel nyligen en recension av ett ganska lönsamt kreditkort. Supreme Card World Mastercards har en maximal kreditgräns på 200 000, förutsatt att din ekonomiska situation är rimligt stabil. Alla inköp tillhandahålls med ett räntefritt lån på två månader, så du får en liten tidsbuffert att betala för dina inköp.