Kombinera NY med annan stad

Av Dejligt
27 mars 2014 20:05
Visningar: 809
Hej!
Sambon och jag åker till NY den 5-14 maj. VI har varit i NY förut och känner att vi gärna skulle vilja ta buss/tåg till en till stad. Kikat lite på Washington, Boston och Philadelphia.

Någon som har lite erfarenheter av någon/några av dessa städer? Vilken stad ska vi välja?

Ge oss era tips!
27 mars 2014 20:40
Tjena!

Är det en dagstur ni tänker er eller med övernattning?

Jag har bara varit i DC och den staden är verkligen underskattad! Jag var där en vecka förra året och hade lätt kunnat spendera lika många dagar till! Där finns hur mycket som helst att se och uppleva (ja the usual sights) och man behöver inte ens vara politiskt intresserad för att tycka att det är häftigt att se alla byggnader, statyer, landmärken o s v som man känner igen från film & tv.

Utan att ha varit i Philly eller Boston kan jag lova er att de städerna också har mycket att ge er.
Välj den restid och det biljettpris som passar er bäst. Kika lite mer och utgå ifrån vad ni mest är intresserad av att se.
Av Dejligt
27 mars 2014 20:45
Hej!
Glömde ju det där med övernattning. Vi har tänkt oss 2 nätter. Har bara pratat med folk som varit i Washington så det lutar väl åt det. (Om ingen annan kan övertyga mig?!)

Har du tips på sevärdheter utöver det vanliga i Washington?
27 mars 2014 21:03
Jag fick tips per mail här på RG innan min avresa, jag skall skicka dig det privat imorgon.
27 mars 2014 21:45
Dejligt: Det här skrev jag i ett tidigare inlägg vad beträffar Washington DC och Philadelphia.
“Washington DC är en guldgruv för den som är intresserad av kultur, museum, historia, historiska sevärdigheter, bibliotek, utställningar, kända byggnader och platser (såsom Vita Huset , Capitol Hill, National Mall, Lincoln Memorial, Vietnam Muren, mm, mm) samlingar av olika slag och mycket annat av den kategorin. Inget kan slå Smithsonian museet när det gäller att bevara kultur och historia.
Washington DC är en mycket dyr stad att besöka och kvällslivet är ganska begränsat till Georgetown (trist). Givetvis finns det ett ton av upscale restauranger och barer över hela staden men där pratar vi om “diplomatpengar” som är i omlopp och därmed blir priserna därefter.

Philadelphia var en annan stad som nämndes. Där hittar ni också en massa museer och den mest känd sevärdigheten är förmodligen “The Liberty Bell. För övrigt är den känd för sitt fotbollslag och tung indistri.”

Boston är ingen större turiststad men naturligtvis finns det sevärdigheter där som över all stans. För att se Boston och Philly bör man ha bil. I Washington DC klarar man sig utan bil.
Av Birgere
27 mars 2014 23:47
Utöver vad som redan nämnts så skall man passa på att åka upp till Concord resp Lexington om man besöker Boston... Det var där striderna mot Engelsmännen startade på allvar i frihetskriget.
För Philadelphia så anser jag det ett måste att åka upp mot Lancaster och titta till Amish people.

Men har man inte varit i Washington så tycker jag man ska börja där. Jag menar att det finns ingen annan stad i USA eller kanske hela världen där det finns så mycket fantastiskt att se om vi håller oss till nutidshistoria.
Däremot saknar staden den fantastiska puls som NYC erbjuder.
29 mars 2014 12:39
Birgere: “Amish people” är inte apor som sitter i en bur eller fiskar som simmer i ett akvarium. Det är en hårt arbetande folkgrupp som utöver sin religion i frihet och detta bör man högakta och respektera i allra högsta grad.
Av Birgere
29 mars 2014 15:09
Citerat från Floridanu:
Birgere: “Amish people” är inte apor som sitter i en bur eller fiskar som simmer i ett akvarium. Det är en hårt arbetande folkgrupp som utöver sin religion i frihet och detta bör man högakta och respektera i allra högsta grad.
Har jag påstått att dom är apor i bur?????

Dom är stolta över sina traditioner och en väldigt viktig del i deras försörjning är turism och försäljning av produkter (täcken, filtar, mat, möbler mm)
Det går absolut ingen nöd på dom men det är väldigt fascinerande att besöka området.

Själv har jag varit där 3 gånger och blir lika glad varje gång jag kommer dit.
För dom som vill stödja kulturen så är mitt råd att åka dit.
30 mars 2014 08:44
Hej, jag har besökt Washington 2 gånger, samt bott i Boston under en kortare period.
Philadelphia har jag aldrig besökt så där kan jag inte ge några råd.

Washington väljer du om du vill beta av klassiska sevärdheter, se de kända miljöerna etc.

Boston för känslan. Flanera längs Charles river, känna av atmosfären på campusområdena vid Harward och MIT. (detta är egentligen inte Boston utan tvillingstaden Cambridge), Freedom trail, alla sköna charmiga kvarter i centrala Boston, hamnområdet etc.

Om det blir Boston rekommenderar även jag Concord, som är mycket mysigt samt klassisk historisk mark.
(här utspelade sig även romanen "Unga kvinnor" för den som nu är intresserad av det...)

Plus förstås Cape Cod! Nu när jag tänker på saken så skulle man rent av kunna skippa "en stad till" och bara åka till Cape Cod. Superhärligt ställe med mycket atmosfär.
2 apr. 2014 16:08
Hyr bil. Kör ut till the Hamptons, stanna någon natt.....ta båten Port Jefferson - Bridgeport och kör sedan vidare till Cape Cod och sedan via Boston tillbaka. Ingen storstadspuls men fantastiska miljöer som kontrast till NYC

Washington har en fantastisk samling museer och sevärdheter, men är man ingen historiker är det där avklarat på en halv dag och i övrigt är det ingen levande stad som någon skrev här tidigare. Philadelphia är slut efter trappan och klockan :)
Av Dejligt
3 maj 2014 15:50
Tack för alla tips! Vi åker till DC. Tåg ner och buss upp. En övernattning. Blir väl mest titta på turistiga saker i DC och något museum.
3 maj 2014 16:05
Passa på att åka Segway i Washington.. Riktigt bra om man vill se alla höjdpunkter i Washington :)
4 maj 2014 17:12
Boston känns som ett bra val. Trevlig stad i allmänhet och en hel del att göra oavsett vad man gillar.
5 maj 2014 01:57
Bra val med Wash. DC. Tyvärr ser det ut som ni inte har mycket tid där och då gäller det att få ut det mesta. Jag pratade med en bekant som har bott där under många år och jobbat inom turistsektorn. Hon reckommenderade följade.

1. Ta en tur med Trolley tåget som tar er runt på en guided tur. Då får ni en bra överblick av staden. En bra början på ett kort besök till DC: http://www.trolleytours.com/washington-dc/?gclid=CK_tiLK3k74CFYuXOgod6SgAxg

2. Ta en promenad genom National Mall (den långa parken från Lincoln Memorial till The US Capitol). Bered er på en lång promenade men ni kommer att se och uppleva mycket av det sevärda i Washington.

Personligen reckommendrar jag att stoppa till vid Vietnman Veteran Memorial. Är ni där under en weekend så kommer ni säkert att träffa på många krigsveteraner. Stanna till och prata med dem. Ni kommer att gå därifrån med mycket att tänka på. Ni kommer då också att se hela väggen med alla namnen inristade, över 54,000 som dog i Vietnam. Gripande, mer än gripande.

Washington Monument är fortfarande stängt efter jordbävningen men det är enormt imponerande att passera. Därifrån kan ni gå upp mot White House.

Flera av Smithsonian museerna ligger i parken som ni kommer att passera om ni går vidare upp mot US Capitol.

Bäst av allt, hela den här upplevelsen är gratis. Googla National Mall, Washington DC (på Google Map) så ser ni alla sevärdigheter: https://www.google.com/maps/place/National+Mall/@38.8910278,-77.0333644,17z/data=!4m2!3m1!1s0x89b7b79b5aff3d31:0x3a08ab4ca2062741?hl=en

3. På kvällen föreslår jag att ni söker upp Washington Harbor som är ett utmärkt ställe att äta middag. Flera restauranger av olika kategorier. Ligger i George Town. House of Sweden ligger på andra sidan gatan.

4. Ford's Theater (om tid finns)