Kombination med Brac?

Av Rosiejo
31 jan. 2015 14:21
Visningar: 545
Vi är en familj på två vuxna och två barn (13 och 11 år) som planerar att åka till Kroatien i sommar.
Vi tänkte flyga till Split och planerad reslängd ca två veckor. En vecka vill vi vara på Brac, men sen är frågan vad vi ska kombinera den vistelsen med? Någon annan ö eller någon ort på Makerska Rivieran? Tips emottages tacksamt!
För några år sen var vi i Baska Voda som vi tyckte var väldigt trevligt, vi gillade naturen, vattnet, maten och människorna, vilket nu gör att vi vill åka tillbaka för att se lite mera av landet.
Tar även gärna emot andra resetips som kan vara till hjälp om det är någon som vill dela med sig! :)
Av Ansun
31 jan. 2015 21:33
Då blir mitt tips efter er vecka på Brac, åk vidare ut till ön Hvar ett par dagar.
Jag vet inte om det går att åka direkt från Brac ut till Hvar, men annars så är det ju lätt att bara ta färjan/katamaranen tillbaka in till Split och därifrån ta katamaranen ut till Hvar. Resan tar ca 1 timme dit ut och kostar omkring 6 euro.

Sen kanske åka tillbaka in till fastlandet och tillbringa de sista två nätterna i byn Trogir. Från Trogir har ni väldigt nära till flygplatsen när ni ska flyga hem, för flygplatsen ligger bara 10 minuter utanför Trogir.
Trogir är en mysig liten by/stad som finns med på världsarvslistan och är helt klart sevärd. Vill man så kan man ta en dagsutflykt från Trogir till Plitvice nationalpark.
Av Myran10
8 feb. 2015 18:11
Havsorgeln i Zadarshamn är ett kul stopp som ni inte får missa om ni åker förbi. Där finns också "en stor solceller" som kvälls- och nattetid lyser upp hamnen. Plitvici, eller hur det nu stavas, tycker jag också att ni ska försöka hinna med. Makarska gillar vi, har bott i norra delen en bit upp på berget med fantastisk utsikt över havet och öarna. Väldigt brant uppför, nära ner till stranden men man går inte gärna då det som sagt är mkt brant.